Vastgoed gemeente komend najaar verduurzaamd

GOOISE MEREN Er gaat komend najaar gewerkt worden aan het verduurzamen van enkele gemeentelijke panden. Dat meldt de gemeente.

Het gaat om het gemeentehuis van Bussum, zwembad De Zandzee en het Jan Ligthartcentrum, het stadhuis van Naarden en De Rijver van Muiderberg. Deze panden worden versneld aangepakt omdat de gemeente vaart wil maken met haar duurzaamheidsdoelstellingen.

Er wordt nu nog gekeken welk bedrijf aan de slag kan gaan met de panden. Er is al een 'marktconsultatie' geweest. Daar bleek er van bedrijven veel belangstelling.


Verbeterpunten voor centrum

BUSSUM Er moet het een en ander aangepast gaan worden om het centrum van Bussum toegankelijker te maken voor mensen met een rolstoel of met een beperking. Dat valt te concluderen na een rondgang voor het centrum.

Het gaat onder meer om hoge drempels van winkels en horeca, verkeersborden die te laag bevestigd zijn, geparkeerde fietsen die de doorgang belemmeren en het ontbreken van markeringen op straat voor blinden en slechtzienden. De gemeente heeft toegezegd het een en ander op te gaan pakken.