De vlammen sloegen metershoog uit de loods van Gebroeders Schaap.
De vlammen sloegen metershoog uit de loods van Gebroeders Schaap. Foto: Bastiaan Miché.

Brand verwoest loods dakdekker

BUSSUM Een grote brand heeft zaterdag een loods van het Bussumse dakdekkersbedrijf Gebroeders Schaap op bedrijventerrein De Boomgaard aan de Loodijk ('s-Graveland) totaal verwoest.

De brand begon 's avonds rond half zes door nog onbekende reden. Al snel sloegen de vlammen metershoog uit de loods en was er veel rook die tot in de wijde omtrek te zien was. De brandweer schaalde snel op en stond met veel materiaal ter plaatse, maar de loods bleek niet meer te redden.

Naast de loods werden ook een aantal containers en een dieseltank van het naastgelegen containerbedrijf Van Paridon verwoest. Het containerbedrijf werd zaterdag en de afgelopen dagen genoemd als plek waar de brand ontstond, maar dat blijkt niet het geval. "We hebben wel wat schade, maar het valt allemaal erg mee. We hebben het geluk gehad dat de wind de andere kant op stond en dat de brandweer erg goed werk heeft gedaan", aldus Van Paridon. Waar de brand wel ontstond moet nog worden onderzocht. En dat zal niet makkelijk worden, want het lijkt erop dat dat ook niet bij Gebroeders Schaap of de naastgelegen islamitische slagerij gebeurd is.

Na de brand werd naast de afgebrande hal 'asbestverdacht' materiaal gevonden. Volgens de brandweer is er buiten het bedrijventerrein zeker geen asbest vrijgekomen.