Afbeelding
Foto:

Een uitgelezen boek

Charles A. Lindbergh

Als je (over)grootvader rond 1930 15 jaar was, heeft hij vast met rode oortjes dit boek gelezen. M.N. van Gelder schreef dit boek over de levensgevaarlijke solo- en non-stop vliegtocht over de oceaan van deze onverschrokken vlieger.

Over het leven van een dappere luchtheld en zijn stoutmoedige oceaanvlucht. Na de tocht op 20 en 21 mei 1927 was Lindbergh een beroemd man. Later in zijn leven kwam hij door andere gebeurtenissen in het nieuws: in 1932 werd zijn zoontje ontvoerd en vermoord. Rond 1940 koketteerde hij met het nazisme van Hitler. Philip Roth († 22 mei 2018) gebruikte dit gegeven voor zijn roman 'Het complot tegen Amerika'.

Het gebonden boek met harde kaft telt 183 tekstpagina's. Er staat een kaartje in en bovendien zijn 17 afbeeldingen en photografiën op speciaal papier afgedrukt. In 1927 uitgegeven door J.M. Meulenhoff, Amsterdam. Achterin nog vijf advertenties over andere boeken van Meulenhoff.

Wilt u dit boek kopen? Het enige exemplaar van het Lindbergh-boek en van de Roth-roman is te koop voor 12 Euro. Mail of bel Oosterom: oosteromnc@gmail.com of T 035-6914336. Klaas Oosterom verkoopt uitgelezen boeken, die mensen hem schenken. De opbrengst is voor een ontwikkelingsproject van silentwork.org in Mauretanië.