Afbeelding
Foto:

Uit de historie van Bussum en het gooi

Zondag: Spiegelwandeling

Aanstaande zondag 22 juli organiseert de Historische Kring Bussum voor de tweede keer de Spiegelwandeling. Om 11.00 uur ben je welkom ter hoogte van Beerensteinerlaan 61 bij de Kom van Biegel. Aanmelden vooraf is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.

Met een gids maak je een wandeling van circa twee uur. Daarbij vertelt de gids over de geschiedenis, de natuur, de cultuur en de architectuur en hij wijst op bomen, huizen en toont afbeeldingen. Ook komen interessante mensen die in het Spiegel gewoond of gewerkt hebben ter sprake. Wellicht spot je zomaar een uil of een eekhoorn. Je ziet het verschil tussen een treurwilg en een treurbeuk. Wat is de achtergrond van deze gevelsteen in een villa (zie foto)? En wie was J.F. Everts, waar een laan naar genoemd is? De gids wijst je op plekken waar het zand van het Spiegel eindigt en de Hilversumse Meent begint. Je ziet Koningsbos, Majellapark en Vijverberg hoort de verhalen er achter. Wie was Biegel en waarom zijn er in Bussum zoveel straatnamen met 'Nassau' er in? Waarom waren de bewoners van het Spiegel vroeger zo jaloers op de bewoners van het Brediuskwartier? Toch is nu Het Spiegel één van de mooiste wijken van Nederland! Dus: komen!

Kom 22 juli. De derde en laatste keer dat deze wandeling deze zomer wordt gehouden is op zondag 26 augustus. De wandeling is één van de vele activiteiten in het kader van het Groenfestival Gooi en Vecht deze zomer. Zie ook: https://www.vvvgooivecht.nl en https://www.historischekringbussum.nl. Klaas Oosterom

‘Atalanta’ (Nic Jonk), beeld in het J.H. Biegelplantsoen (foto Jaap van Hassel)
Gevelsteen De Wegwijzer
Afbeelding