Afbeelding
Foto: Picasa

Een uitgelezen boek

De Weeshuiskazerne van Naarden

Met als ondertitel: Over susteren, soldaten, walen en wezen. De naam weeshuis stamt uit de periode 1579-1809. Vanaf 1828 was het weeshuis elders in de vesting, aan de Cattenhagestraat, gevestigd. Kazerne in de naam geeft al aan dat het ook een andere functie heeft gehad.

Het complex aan de Kloosterstraat heeft vele functies gehad, hetgeen al uit de ondertitel is op te maken en ook uit de straatnaam. Dit boek is uitgekomen na de omvangrijke restauratie, renovatie en nieuwbouw in 1994. De vijf hoofdstukken gaan over de kloosterperiode, weeshuisperiode, over de Waalse kerk (later mausoleum en museum), kazerne-periode en het laatste hoofdstuk over de restauratie en nieuwbouw (1968-1994) met o.a. woningen. De redactie had Anne Margreet As-Vijvers en Henk Schaftenaar. Het vierkante, gebonden boek met 129 pagina's (met leeslint) werd door de stichting Vijverberg in 1994 uitgegeven. Het bevat vele afbeeldingen in zwart/wit. Als nieuw.

Wilt u dit boek kopen? Enige exemplaren zijn te koop voor 12 Euro. Mail of bel Oosterom:
oosteromnc@gmail.com of T 035-6914336. Klaas Oosterom verkoopt uitgelezen boeken, die mensen hem schenken. De opbrengst is voor een ontwikkelingsproject van silentwork.org in Mauretaniƫ.