Onverminderd droog, vrij zonnig en warm

Het blokkerend hogedrukgebied houdt onverkort stand. Zaterdag passeert weliswaar een zwak front, kans op neerslag is ongeveer 35%, waarbij het tijdelijk iets minder warm wordt. Daarna schuift vanuit het westen opnieuw een uitloper van het Atlantisch hogedrukgebied naar Britse Eilanden, Noordzee en Scandinavië. Het wordt dan wederom droog, zonnig en (zeer) warm.

Donderdag en vrijdag

Donderdag is het vrij zonnig met een maximum temperatuur van 26 à 27 graden. Er waait daarbij een zwakke tot matige noordenwind. De nachten worden met een minimum van 15 à 16 graden minder koel dan de afgelopen tijd. Ook vrijdag schijnt de zon, maar er kunnen zich ook enkele stapelwolken vormen. Het blijft daarbij droog met een maximum van 26 graden.

Het weekeinde

Ook in het weekeinde schijnt de zon veel, maar ook wordt er tijdelijk wat meer bewolking verwacht. Zaterdag bestaat daarbij een kleine kans op een bui. Zondag is het droog en krijgt zonneschijn stilaan weer de overhand. Er waait in het weekeinde een meest matige wind tussen noordwest en noord. De maximum temperatuur ligt omstreeks 23 à 24 graden.

Weetje

In de eerste helft van de meteozomer (1 juni t/m 15 juli) viel in onze regio amper 10 mm neerslag tegen ruim 100 mm normaal. De zomer is tot dusver nog droger dan de kurkdroge zomer van 1976. Die zomer was nog warmer met een hittegolf van 23 juni t/m 9 juli. In deze zomer is het nog geen 30 graden geweest. De kans daarop neemt na het weekend wel toe.