Routes van vuilniswagens nader bekijken

BUSSUM De VVD wil weten waarom vuilniswagens nog steeds in de spits het afval langs doorgaande wegen ophalen. Dit veroorzaakt files en dat vinden de liberalen onnodig.

Twee jaar geleden werd al gekeken of de routes aangepast konden worden, maar resultaat bleef tot nu toe uit. De gemeente heeft toegezegd de zaak te bespreken met het GAD.


Provincie wil niet bijbetalen voor N236

BUSSUM De provincie Noord-Holland houdt de hand op de knip. Provinciale Staten heeft maandag besloten geen extra geld beschikbaar te stellen voor het aanpakken van de oversteek op de N236 tussen de rotondes op de Nieuwe 's-Gravelandseweg en de Meentweg.

"De technocratische gegevens over (geen) ongevallen zijn de basis om niets aan de inrichting van deze weg te doen", zo schrijft Chiel van Eendenburg namens bewonerscomité N236 Verkeersveiliger en de fietsersbonden van Naarden-Bussum en Hilversum.

Dat is een teleurstelling voor de bewoners en de fietsclubs. In het kader van veiligheid willen zij deze extra oversteek, zoals zij dat al eerder hebben aangegeven aan Gedeputeerde Staten en Provinciale Staten.


SDO voor eerste ronde KNVB-beker naar Urk

BUSSUM SDO doet komend voetbaljaar voor het eerst mee aan de 'grote' KNVB-beker. De Bussumers spelen hun duel voor de eerste voorronde tegen zaterdaghoofdklasser SV Urk.

De Bussumers, afgelopen voetbaljaar nog winnaar van de districtsbeker, werden door Feyenoord-speler Ridgeciano Haps gekoppeld aan de Urkers. SDO speelt het duel op zaterdag 18 augustus op het sportpark van SV Urk.

Mocht SDO de eerste voorronde overleven, dan treft het de Veghelse derdedivisionist Blauw-Geel '38. Mocht SDO ook deze ploeg verslaan, dan stoomt het door naar het hoofdtoernooi.