Demonstratie ook met ambulancepersoneel.
Demonstratie ook met ambulancepersoneel. Foto: Judith van Dijkhuizen

Geweldige presentatie brandweer

BUSSUM Brandweer Bussum heeft zondag een goed beeld gegeven van wat ze allemaal doen en kunnen en hoe leuk het is om bij het korps te zitten. Jong en oud, naar schatting 2500 man, genoten de hele dag van de vele activiteiten rondom de kazerne.

Het leek wel alsof iedere brandweerwagen, die ze konden vinden, was uitgesteld. Brandweermannen gaven uitleg en stapten trots rond in hun uitrusting. Even de ladderwagen op? Geen probleem. Op een brancard liggen in een ambulance? Probeer maar. Communiceren met de duiker in een tank of een selfie op een brandweerscooter? Kom maar! En de kinderen mochten een echt brandje doven en een wagentje met een waterstraal voor zich uitspuiten. Dit laatste onder begeleiding van de jeugdbrandweer. Ook was er een springkussen en de ijsjes gingen er deze flink zonnige dag goed in.
Om er een echt spektakel van te maken, werden ook diverse demonstraties gegeven waarvoor flink wat belangstelling voor was. Te zien was hoe iemand van het balkon werd gered met de ladderwagen, hoe ze auto's kunnen openknippen en hoe wordt samengewerkt met politie en ambulance. Een open dag als deze maakte weer duidelijk hoe fijn het is om zulke mensen in de gemeente te hebben die goed getraind zijn en klaar staan in geval van nood. De vraag is hoeveel vrijwilligers zich daadwerkelijk zullen aanmelden. Men hoopt op minimaal twee. "Dan was de open dag echt goed geslaagd", aldus brandweerman Dennis Eggenkamp.

Grote oefening trekt veel bekijks.
De duikers van Nederhorst den Berg.
Zelf achter het stuur van een grote wagen.
Burgemeester ter Heegde was ook aanwezig.
Brandjes blussen, ook voor de kleinsten.