Voorzitter Jeroen van de Kletersteeg is trots op TV Naarden.
Voorzitter Jeroen van de Kletersteeg is trots op TV Naarden.

Tennisvereniging Naarden floreert
op weg naar 50-jarig bestaan

Jong en oud mixen, samen de schouders eronder en de prestaties niet de boventoon laten voeren. Dat zijn de hoofdingrediënten van TV Naarden.

NAARDEN Wie de afgelopen dagen de tennisvereniging TV Naarden aan de Amersfoortsestraatweg bezocht kon niet anders dan met een grote glimlach rondlopen. Het Franse thema was goed doorgevoerd. Van het billboard met de Arc de Triomphe waar je onderdoor moet tot dansende dames voor de Moulin Rouge. De sfeer zat er lekker in bij het jaarlijkse Paul Klaver toernooi.

Voorzitter Jeroen van de Kletersteeg runt de vereniging nu anderhalf jaar. Hij is trots dat het zo goed gaat met de club, die volgend jaar haar 50-jarige bestaan viert. "We zijn een vereniging waar het heel goed gaat. We hebben 1065 leden en zitten daarmee behoorlijk vol. We spelen op 10 banen in de zomer en 11 in de winter. Twee jaar geleden hebben we nieuw gravel gekregen en dat speelt heel fijn. Ook de ledverlichting is redelijk nieuw en dus zijn de condities perfect."

Van de Kletersteeg vertelt dat over het algemeen niet veel tennisverenigingen in het land wachtlijsten hebben. "Wij hebben die wel, maar niet lang hoor. Zes maanden, dan is er wel plek. Wij zijn populair vanwege verschillende redenen. We hebben goede banen, de organisatie bij toernooien zit goed in elkaar en we hebben een gezellige entourage. Afgelopen december waren we ook genomineerd voor de Zwarte Tulp. We stonden in de top drie van beste verenigingen in Nederland. Dat is mooi om zoiets in de gemeente te hebben."
TV Naarden is een echte familievereniging. De jongste leden zijn pas 5, het oudste lid is 85. "We zorgen ook dat de verschillende leeftijden met elkaar mixen. Zodat iedereen elkaar leert kennen. We willen echt die brug slaan tussen de leeftijden. Samen vormen we de vereniging. Overigens zijn wij geen prestatievereniging. We vinden het leuk als iemand beter wordt en dat gebeurt ook. We hebben vier fulltime toptrainers in huis. Maar wie echt door wil stomen, adviseren we om ook elders lid te worden."
De voorzitter neemt zijn taak serieus en zoekt veel het contact met betrokkenen. Zo houdt hij de contacten met de omringende tennisverenigingen warm en nodigt hij ze uit voor overleg. "We houden bijvoorbeeld verkennende gesprekken om gezamenlijk een poule van talenten op te zetten. We hebben korte lijnen zodat we de tennissport zo leuk mogelijk kunnen maken en elkaar suggesties kunnen geven. Laatst hadden we extra banen nodig voor de competitie en dat was zo geregeld toen ik de Kuil in Huizen belde. Dat is nodig, want we hebben veel leden die bovendien actiever zijn dan ooit. We hebben meer competities en meer evenementen. We zijn de grootste jeugdvereniging van het district Utrecht met 375 kinderen en we zien ook een stijging in de groep 25-35 jaar en 35-plus."
Andere gesprekspartners zijn de overige gebruikers van het sportpark, waaronder bijvoorbeeld 'buurman' voetbalclub NVC. "We praten op mijn initiatief over zaken zoals de toegangswegen, het parkeren en het antirookbeleid. Wij gaan per 1 september verder als rookvrije club. Roken na het sporten is niet meer van deze tijd. Ook verkopen we geen Red Bull en zie je dat vaker een biertje zonder alcohol wordt gepakt."
De voorzitter is ook bezig met de voorbereidingen voor de verbouwing van het clubhuis aan de binnenkant. "We gaan voor een sterke tennis 'look & feel'. De verbouwing staat voor het eind van het jaar gepland. En er komen zonnepanelen op het schuine dak: 84 stuks. Duurzaamheid vinden wij belangrijk. Door het vervangen van de verlichting met led is het energieverbruik bijna gehalveerd", benadrukt hij.
Genoeg te doen dus de komende tijd. En dan wordt er ook nog door een commissie met 100 vrijwilligers gewerkt aan het lustrumjaar. "We zetten er samen de schouders onder. We zijn een vereniging waar we het met elkaar gezellig maken. TV Naarden is wat mij betreft een enorme toevoeging aan de beleving om hier te wonen."