Geen extra geld voor lobby verdiept spoor

GOOISE MEREN Er wordt vooralsnog geen extra geld gebudgetteerd om meer te gaan lobbyen voor een verdiept spoor door Naarden en Bussum. Dat heeft de gemeenteraad besloten.

Gooise Meren knokt al vele jaren voor het oplossen van de problemen met de 'spoorse doorsnijding', maar tot nu toe staat een verdiept spoor nog steeds niet op de planning. De kans dat dat op korte termijn wel gaat gebeuren, is erg klein. Het CDA meent dat er nog meer gelobbyd moet worden.

Het voorstel van het CDA om nog eens 80.000 euro vrij te maken voor de lobby kon nu nog niet rekenen op steun, omdat dat volgens de raad geregeld moet worden als de begroting op tafel komt. Het CDA-voorstel werd teruggetrokken.


Veel respons Westereng-enquête

BUSSUM Honderden bewoners van de Westereng hebben meegedaan aan de enquête over de veiligheid en leefbaarheid van hun wijk. Dat maakt de gemeente bekend.

De enquête werd afgelopen jaar gehouden. De gemeente heeft de afgelopen jaren veel aandacht besteed aan de Westereng. Zo was er een grote herinrichting en werd er met bewoners samen gekeken naar het verduurzamen van huizen. De resultaten van de enquête worden donderdag vanaf half acht gepresenteerd in de Broedplaats op de hoek van de Piet Heinlaan en de De Ruijterlaan. Bewoners kunnen langskomen. Samen wordt er gekeken hoe de samenwerking tussen gemeente, politie en bewoners nog beter kan.