Afbeelding
Foto: wim haverkort

Zomerfeest St. Vitusschool zeer geslaagd

BUSSUM De ouders, leerkrachten en uiteraard de kinderen van de St. Vitusschool hebben al het einde van het schooljaar gevierd. Dat gebeurde afgelopen vrijdag tijdens het jaarlijkse zomerfeest op het plein.

De kinderen konden zich vermaken bij de attracties, waaronder een groot springkussen. De ouders hadden de tijd om met elkaar een praatje te maken onder het genot van een hapje en een drankje. Het was flink druk en bovendien was het lekker weer.

Het feest werd verzorgd door de ouderraad en ondersteund door de leerkrachten. Er zijn nog twee weken school te gaan en dan is het zomervakantie voor de leerlingen.


Spelregels voor gebruik Vestingwater

NAARDEN De gemeente wil mensen bewust maken van het gevaar van het zwemmen in het water rondom de vesting. Ze heeft hiervoor spelregels opgesteld.

Het prachtige zonnige weer van de afgelopen weken zorgde voor extra veel plezier op en rondom de vestingwallen. Kinderen die in een bootje varen, picknicken op de wallen, een beetje zonnen en vanaf de wallen naar beneden springen voor een duik in het verkoelende water.
Het klinkt gezellig, maar volgens de gemeente schuilt er ook gevaar in.

De gemeente wil dus dat er een eind komt aan het te snel varen met een boot, het zwemmen in de vestinggrachten, het springen van wallen en bruggen en het achterlaten van zwerfafval.

Spelregels

Maar wat zijn die spelregels precies? "Ruim je rommel op of neem het mee naar huis. Parkeer je fiets zo dat niemand er last van heeft, vaar altijd langzaam en veilig en spring niet van bruggen of wallen, want dat is gevaarlijk."