Afbeelding
Foto: Picasa

Een uitgelezen boek

Pampus, ruwe diamant van steen

Dit boek, geschreven door Letty Reimerink, is een lofzang op het fort(eiland). In 2007 is een halt toegeroepen aan de teloorgang van het eiland. Op 25 april 2008 heropende Pieter van Vollenhoven het gerestaureerde fort.

Al vanaf begin jaren 90 komen er jaarlijks tienduizenden bezoekers.

Het fort werd tussen 1887 en 1895 gebouwd en maakte onderdeel uit van de Stelling van Amsterdam. Indertijd moest daar op 13 meter onder de zeespiegel eerst een eiland opgespoten worden en daarop werd het fort gebouwd.

Dit boek is opgebouwd uit informatieve stukken met fraaie foto's over het ingrijpende project, uitgevoerd aan het binnenfort, en acht kaderstukken met historische invalshoeken. Verder: tien portretten van betrokkenen bij de voorbereiding en de uitvoering, die elk hun Pampusgevoel verwoorden. Het langwerpige hardcover van 80 pagina's werd in 2008 uitgegeven door de Stichting Pampus. Een schutblad is er uitgescheurd.

Wilt u dit boek kopen? Het enige exemplaar is te koop voor 10 Euro. Mail of bel Oosterom:
oosteromnc@gmail.com of T 035-6914336. Klaas Oosterom verkoopt uitgelezen boeken, die mensen hem schenken. De opbrengst is voor een ontwikkelingsproject van silentwork.org in Mauretaniƫ.