Ook de jeugd kan meedoen aan Heideloop.
Ook de jeugd kan meedoen aan Heideloop. Foto: Ruud van der Woude

Jeugdloop is nieuw onderdeel van Gooise Heideloop

REGIO Diverse Gooise atletiekclubs, waaronder Tempo uit Bussum, houden in samenwerking met Goois Natuurreservaat (GNR) op zondag 26 augustus de vierde editie van de Gooise Heideloop. Nieuw is de Jeugdloop over de Zuiderheide van 1,2 kilometer.

"Gezien het recreatieve karakter kan iedereen, getraind of ongetraind, aan de overige afstanden van 5 en 10 kilometer meedoen, genietend van de Gooise natuur en de schaapskudde", meldt GNR-woordvoerder Edwin van Oevelen. De atletiekverenigingen organiseren de Gooise Heideloop om aan iedereen te laten zien hoe mooi het 2.800 hectare tellende Goois Natuurreservaat is: "Als (hard)lopers maken wij heel veel gebruik van de natuurgebieden. Daarom vinden we het belangrijk om iets terug te doen. En vooral ook om anderen te laten genieten van de Gooise natuur." De opbrengst wordt dit jaar gebruikt voor de aanschaf van gereedschap en kleding voor de vele vrijwilligers die kleinschalig onderhoudswerk verrichten in het Goois Natuurreservaat.
Over de Zuider-, Wester- en Bussumerheide worden drie routes uitgezet en deelnemers kunnen ter plekke kiezen welke afstand ze willen lopen. De 5 en 10 kilometer starten om 10.00 uur en de Jeugdloop om 09.40 uur. Omdat de Gooise Heideloop geen wedstrijd is, kan iedereen op eigen tempo meedoen. Deelnemers kunnen wandelen of nordic walken en de echte fanatiekelingen natuurlijk hardlopen.

Informatie en inschrijven via www.inschrijven.nl. Op vertoon van de inschrijfbevestiging per mail ontvangen de starters bij aanvang een polsbandje als bewijs van deelname.