Erfgoedclub naar rechter om Huizerweg

BUSSUM Erfgoedvereniging Heemschut, dat opkomt voor het behoud van erfgoed, stapt naar de Raad van State vanwege de naderende sloop van een villa aan de Huizerweg. De villa moet gesloopt worden voor de komst van een kantoorpand, de erfgoedclub verzet zich daartegen.

Erfgoedvereniging Heemschut volgt de naderende sloop van de karakteristieke villa al langer op de voet en tekende bezwaar aan. Dat bezwaar werd door de gemeente van tafel geveegd.

Toen bleek dat de gemeenteraad een bestemmingsplanwijziging had goedgekeurd, maar er door een technisch mankement geen verslagen van waren opgemaakt, zag Heemschut haar kans schoon om te tornen aan het raadsbesluit. De gemeente veegde afgelopen week ook dat bezwaar van tafel door de stellen dat alles op orde was.

Heemschut stapt nu dus naar de Raad van State. De erfgoedclub heeft maandag pro forma bezwaar aangetekend tegen de wijziging van het bestemmingsplan. Een officieel bezwaarschrift ploft later op de mat van het hoogste rechtsorgaan van het land.


Vuilniswagens zetten weg te vaak vast

BUSSUM Vuilniswagens van de GAD houden nog te vaak het verkeer op in de spitsuren. Dat stelt de VVD, die er deze week vragen over stelt.

Het gebeurt met regelmaat dat de grote wagens de weg op gaan als vele bewoners dat ook doen om naar hun werk te gaan. Die staan af en toe vast op onder meer de Brediusweg, en dan vooral tussen half acht en half negen 's morgens. De Brediusweg is echter een van de hoofdontsluitingswegen van Bussum.

Het probleem met de vuilniswagens werd door de VVD al eerder besproken. De VVD pleit ervoor dat de vuilniswagens voor of na de spits op pad gaan. Het gemeentebestuur besloot het probleem aan te kaarten bij de GAD, maar tot nu toe zonder resultaat.