Marco, op de foto met zijn vrouw Lianne, lijdt aan dementie.
Marco, op de foto met zijn vrouw Lianne, lijdt aan dementie.

Indringende expositie met foto's van ernstig of ongeneeslijk zieke mensen in Grote Kerk Naarden

NAARDEN De tentoonstelling 'Vereeuwigd' in de Grote Kerk van Naarden vertelt met 35 prachtige foto's de verhalen van ernstig of ongeneeslijk zieke mensen.

Niet hun ziekte staat voorop, maar juist de levenskracht en de levenslessen die de ziekte hen heeft gegeven. Het project is een initiatief van de Stichting LEVENXL die deze levenslessen als een inspiratiebron ziet voor ons allen, ziek of gezond. De stichting wil mensen bewust maken van de kwetsbaarheid en schoonheid van het leven en bouwt hiermee voort op de nalatenschap van René Gude, Filosoof des Vaderlands, overleden in 2015. De foto's zijn gemaakt door bekende fotografen zoals Micky Hoogendijk, Ruben Terlou en Linelle Deunk.
Gert Willem Haasnoot, initiatiefnemer van de expositie, geeft op zaterdag 14 en zaterdag 21 juli een rondleiding in de Grote Kerk Naarden en licht dan het ontstaan van het project en de achtergrondgedachte van de Stichting LEVENXL toe. De rondleidingen zijn gratis en beginnen om 14.00 en 15.00 uur.

De Stichting Grote Kerk Naarden werkt, net als vele anderen, geheel belangeloos mee aan dit project; de tentoonstelling is gratis te bezoeken tijdens de zomeropenstelling van de kerk. Bij de expositie hoort ook een audiotour waarmee de bezoekers de verhalen van de mensen kunnen beluisteren, staand bij een foto.
'Vereeuwigd' is te zien tot en met donderdag 26 juli.