In de voormalige loods was de eerste informatiebijeenkomst.
In de voormalige loods was de eerste informatiebijeenkomst. Foto: Yvette de Vries

Schoutenwerf krijgt
52 dure woningen

Lange tijd is het gebied afgesloten geweest, maar met de nieuwe woningen wordt de werf eindelijk weer van Muiden.

MUIDEN De eerste officiƫle tekeningen voor de woningen op de Schoutenwerf werden afgelopen week gepresenteerd door de nieuwe eigenaar van de voormalige werf: Egeria Real Estate Development.

Tijdens deze inloopbijeenkomst kwamen veel belangstellenden langs, waaronder inwoners van Muiden, om de plannen te bekijken en vragen te stellen aan de architecten, de ontwikkelaar en het bouwbedrijf.

Na jaren van gesoebat over de kaders van het bestemmingsplan en de plannenmakerij lijkt het er nu toch van te komen. De nieuwe eigenaar laat weten dat alle plannen nu precies binnen het bestemmingsplan, dat uit 2010 dateert, vallen. Dat was een van de discussiepunten met de vorige eigenaar, Ad van der Vliet.

In totaal komen er 52 woningen, werfwoningen, appartementen en penthouses, verdeeld over meerdere gebouwen. De helft wordt appartementen en penthouses en de andere helft grondgebonden ruime woningen met tuin. Tevens komen er een ondergrondse parkeergarage met plek voor honderd auto's en zo'n vijftig ligplekken voor bootjes. Een aantal gebouwen waarin de appartementen en penthouses komen, steekt behoorlijk boven het maaiveld uit.

Flink wat omwonenden, die aanwezig waren tijdens de eerste presentatie, maken zich zorgen over lichtinval en uitzicht. Ze zijn wel blij dat er wat met de oude scheepswerf (vlak bij het Muiderslot), die al tientallen jaren niet meer in gebruik is, gebeurt. Maar wat hen betreft had het allemaal wat minder kolossaal gemogen. Ook maken ze zich zorgen over overlast en schade aan hun huizen als gevolg van de bouwactiviteiten.

De verkoop begint later dit jaar of aan het begin van volgend jaar. Meer informatie staat op www.dewerfbijdesluisinmuiden.nl.

'Het had allemaal wel wat minder kolossaal gemogen'

Een impressie van de Schoutenwerf.
Renovatie van drie bestaande woningen en elf nieuwe woonblokken.