Zing mee met de Zomerworkshop Theaterzingen met Johan Hoogeboom.
Zing mee met de Zomerworkshop Theaterzingen met Johan Hoogeboom.

vrijdag 6 juli

BuitenYoga

Café-restaurant Heidezicht Bussum 9:00 uur

BuitenYoga is yoga in de frisse lucht. Verzamelen voor restaurant Heidezicht. Docente is Jacqueline Drogtrop. Aanmelden via buitenyoga@yogalotus.nl, bellen naar 035-683 38 71/06-45 154 838 of kom gewoon aanwaaien! Check www.yogalotus.nl bij twijfelachtig weer of de les doorgaat! Per les 10 euro.

Ashtanga Yoga

YogaYvonne Naarden 9:00 uur

Ashtanga Vinyasa yoga is een traditionele yogastijl; een vaste serie lichaamshoudingen ontwikkeld door Sri Pattabhi Jois (India). De bewegingen worden gekoppeld aan de adem, waardoor een vloeiende beweging ontstaat (Vinyasa).

't Bussums GeheugenHuis

Wijkcentrum Uit Wijk Bussum 10:00 uur

't Bussums GeheugenHuis is een ontmoetingsplek voor inwoners van Bussum en omstreken met (beginnende) geheugenproblemen/dementie en hun mantelzorger. Contactpersoon is Esther Lindhout: elindhout@versawelzijn.nl.

SeniorWeb Inloopspreekuur

Bibliotheek Bussum 10:00 uur

Een team computer-deskundigen van SeniorWeb zit klaar om vragen op het gebied van computers, laptops, tablets of smartphones te beantwoorden. Je wordt kosteloos geholpen door vrijwilligers van SeniorWeb.

Kinderdans

Cultuurcentrum Heartfelt Bussum 17:00 uur

Nieuwe danslessen voor kinderen van zes tot tien jaar. Wil je meedoen en een gratis proefles? Meld je dan nu aan bij sanne: Heartfelt@hotmail.nl.

zaterdag 7 juli

Passie voor Fotografie

deMess Naarden 10:30 uur

In en rond deMess is een inspirerende fotoworkshop onder leiding van Ariane James, fotograaf en directeur van Fotogram en Fotoschool Amsterdam. Deze weekendcursus, op zaterdag en zondag, is zowel voor beginners als voor gevorderde fotografen, en voor iedere amateur met passie voor fotografie!

Puur Pampus Festival maakt blij en bewust!

Forteiland Pampus 10:30 uur

Op zaterdag en zondag biedt forteiland Pampus plek voor een feestelijk Energie- en Zwerfafval-avontuur. Jong en oud wordt overladen met happy energy en wijzer gemaakt over duurzaamheid, de circulaire economie en de energietransitie. Extra boten varen in het weekend vanuit Muiden.

Hella en Freek de Jonge

Boekhandel Los Bussum 14:00 uur

Hella de Jonge vertelt in een interview met haar man Freek over haar nieuwe autobiografische boek 'Hartschade'. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen en het boek met een persoonlijke opdracht te laten signeren.

Musical Cats

Theater Concordia Bussum 19:30 uur

De leerlingen van De Gooische Muziekschool treden op in de musical Cats onder regie van Maja van der Esch. Voor informatie over kaartverkoop, zie www.degooischemuziekschool.nl.

Verenigingsconcert Muziekvendel Nardinc

Verenigingsgebouw De Sprong Naarden 19:30 uur

Het Muziekvendel Nardinc uit Naarden organiseert een verenigingsconcert in hun verenigingsruimte gebouw De Sprong. De toegang is 10 euro, voor kinderen 5 euro. Donateurs en leden van de Club van 50 hebben gratis toegang.

zondag 8 juli

Yogales met uitzicht op de Jachthaven

Studio Werk met Yoga Naarden 9:00 uur

Proefles yoga of supyoga? Meld je via info@werkmetyoga.nu aan voor een proefles. Proeflessen en wekelijkse lessen kosten 15 euro per les.

Buiten Yoga YogaYvonne

Café-restaurant Heidezicht Bussum 9:45 uur

Lekker weer? Dan is het tijd voor buiten yoga met YogaYvonne en Ganna. Om 09.30 uur verzamelen. De kosten zijn 12 euro en contant betalen aan Ganna.

maandag 9 juli

Seniorencafé

Brasserie Stokjes en Lepel Bussum 10:30 uur

Het ASGM Seniorencafé in de Brasserie Stokjes en Lepel. Ook niet ASGM-leden zijn welkom. De consumpties zijn voor eigen rekening. De gastvrouwen Lidemey en Pépé verwachten op je.

dinsdag 10 juli

Spreekuur Administratie voor Elkaar

De Kazerne Muiden 10:00 uur

Inloop spreekuur van Versa Welzijn voor allerlei vragen over brieven, post en formulieren. Vrijwilligers geven deskundige hulp. Ook hulp bij inloggen Woningnet, controleren Toeslagen en aanvragen gemeentelijke regelingen zoals minimaregelingen.

Yoga op de stoel

Amaris de Veste Naarden 10:00 uur

Doe mee met Yoga op de stoel voor 5 euro per les.

Buurt Spreekuur

Wijkpost De schakel Naarden 11:30 uur

Buurt-Spreekuur met de wijkcoaches, wijkagenten, organisatie MEE en wijkpost de Schakel waar professionals helpen de juiste weg te vinden.

Rebalancingmassage

Atma-coaching Bussum 14:00 uur

Je kunt kennismaken met de rebalancing-ontspanningsmassage tegen een gereduceerd tarief van 45 euro in plaats van 55 euro. Reserveer bij Atma-coaching; 06-163 80 595.

Piano - en zanglessen

Remonstranten Naarden-Bussum 14:00 uur

Piano - en zanglessen.

Power Yoga lessen

Wijkcentrum Uit Wijk Bussum 19:30 uur

Gratis Power Yoga lessen voor de sportieve Yogi voor vrouwen tussen de achttien en zestig jaar door Trudie. Inschrijven bij Esther: elindhout@versawelzijn.nl.

woensdag 11 juli

Inloop Schaken

Denksport Centrum Bussum 9:45 uur

In de bovenzaal van het Denksportcentrum is de inloopschaak. Schaakmateriaal en deskundige leiding is aanwezig. Je hoeft je niet van tevoren aan te melden.

Spieghelcafé

Spieghelkerk Bussum 10:00 uur

Het pas geopende Spieghelcafé is de 'huiskamer van het Spieghel'. Loop even binnen voor een praatje en een kopje koffie. De toegang is gratis.

Kunstkamer in deMess

deMess Naarden 14:30 uur

Creatieve kinderworkshop vanaf zeven jaar met Kunstkamer in de Vesting. Buiten kijken, boetseren en daarna verven 'vrij met klei'. Inclusief materialen en begeleiding 10 euro. Opgeven via kunstkamerindevesting@gmail.com.

Theaterzingen met Johan Hoogeboom

deMess Naarden Naarden 19:30 uur

Zomerworkshop 'Theaterzingen met Johan Hoogeboom'. Je kunt zingen en wilt een ander genre proberen? Kom dan langs. Informatie en opgeven via johan.hoogeboom@planet.nl.

Bridgen op woensdag

Denksport Centrum Bussum 19:30 uur

Bridgeclub SLEM nodigt iedereen uit te komen bridgen. Het begint om 19.45 uur met zes tafels van vier spellen.

Bridgen in Trefpunt

Het Trefpunt 19:30 uur

Terug van weggeweest! Vanaf 1 februari speelt Bridgeclub Trefpunt weer op haar oude honk in het Trefpunt aan de Lorenzweg 59 in Bussum. Wij nodigen bridgers uit om weer mee te komen doen. Iedere woensdag avond v.a. 19.10 u. bent u welkom. Voor info tel. 035 6940321

Yin Yoga

Heartfelt Bussum 20:00 uur

Heb je behoefte aan meer rust in je hoofd en souplesse in je lichaam? Kom dan langs voor een gratis proefles Yin Yoga. Een rustige vorm van Yoga waarbij je alle spieren ontspant en je bindweefsel soepel maakt en houdt! Informatie en aanmelden via irene_van_es@hotmail.com.

donderdag 12 juli

Geef en neem winkel

SCAN Naarden 9:00 uur

Geef wat je niet meer gebruikt of nodig hebt. Of neem wat je kunt gebruiken Zo helpen we elkaar met glaswerk, borden, keukengerei, boeken, tassen, speelgoed, kopjes en allerlei andere huishoudelijke artikelen dus alles wat een ander nog kan gebruiken.

Open inloop Bridgen

WOC Spieghelwijck Bussum 9:30 uur

Bridgen voor beginners en gevorderden. Vrije inloop dus een ieder is welkom.

Creatief in deMess

deMess Naarden 14:00 uur

Workshop 'Porselein Schilderen' met Hetty Bruna. Prijs per keer inclusief materialen, koffie en thee, exclusief bord is 25 euro. Je kunt kiezen uit eenmalig, of drie opeenvolgende workshops. Opgeven via hettybruna@gmail.com.

Doe mee aan de Blazersband!

De Gooische Muziekschool Bussum 18:00 uur

Doe mee met de blazersband! Kom lessen volgen op klarinet, altsax, trompet, bariton of trombone bij muziekvereniging Het Gooi. Kosten eenmalig 20 euro van eind mei tot 12 juli.

Yogales met uitzicht op de Jachthaven

Studio Werk met Yoga Naarden 20:00 uur

Proefles yoga? Meld je via info@werkmetyoga.nu aan voor een proefles. Proeflessen en wekelijkse lessen kosten 15 euro per les.

vrijdag 13 juli

Café-restaurant Heidezicht Bussum 9:00 uur

Yoga in de frisse lucht met docente Jacqueline Drogtrop. Aanmelden via buitenyoga@yogalotus.nl, bellen naar 035-683 38 71/06-45 154 838 of kom gewoon aanwaaien! Check www.yogalotus.nl bij twijfelachtig weer of de les doorgaat! Een les kost 10 euro.

Ashtanga Yoga

YogaYvonne Naarden 9:00 uur

Ashtanga Vinyasa yoga is een traditionele yogastijl; een vaste serie lichaamshoudingen ontwikkeld door Sri Pattabhi Jois (India). De bewegingen worden gekoppeld aan de adem, waardoor een vloeiende beweging ontstaat (Vinyasa).

Workshop hoeden maken'

deMess Naarden 9:30 uur

Hoeden maken met Cathrien Sturm. Maximaal acht personen. Prijs inclusief lunch, koffie en thee 75 euro. Aan het eind van de dag ga je met een prachtige zelfgemaakte hoed naar huis! Opgeven: info@cathrienstrumhoeden.nl.

Kinderdans

Cultuurcentrum Heartfelt Bussum 17:00 uur

Nieuwe danslessen voor kinderen van zes tot tien jaar. Wil je meedoen en een gratis proefles? Meld je dan nu aan bij sanne: Heartfelt@hotmail.nl.