Maaike neemt voor al haar klanten de tijd.
Maaike neemt voor al haar klanten de tijd. Foto: Bob Awick

Vandyck is zowel modern als mega comfortabel

BUSSUM Maaike Kloppenburg is erin geslaagd om het solide merk Vandyck in haar winkel op de kop van de Spiegelstraat / Herenstraat in een modern, creatief jasje te steken. De Experience Store is nu ongeveer een half jaar open en wie hier binnenloopt ziet direct hoe Maaike haar eigen stijlvolle stempel op de winkel heeft gedrukt.

Van zachte handdoeken tot dekbedovertrekken met moderne prints: welke collectie bed- of badlinnen men ook kiest, Vandyck staat bekend om zijn topkwaliteit. Degelijk textiel, bijna onmisbaar in ieder huishouden. Maaike draaide een aantal jaren als bedrijfsleider het filiaal in Hilversum, totdat ze de kans kreeg haar eigen zaak te openen in haar woonplaats Bussum.
We zien 'Maaike' terug in de aandacht die ze heeft voor al haar klanten. Of ze nu voor een washandje komen of voor een complete make-over van de slaapkamer, inclusief bed. "Mijn hart ligt heel erg bij moderne stoffen en designs. Hier speel ik op in door mijn aanbod van de zogenoemde 'Pure' collectie in het hogere segment van Vandyck. Dit staat prachtig in veel nonchalante, stoere interieurs. Hiermee bedoel ik een huis met een sterke basis, vaak in de kleuren taupe, grijzen, wit en met houten vloeren en/of beton. Daar combineert deze stijl heel mooi mee." De styliste kan haar advies ook geven op basis van meegebrachte staaltjes van bijvoorbeeld de vloer en gordijnen. "Ik neem bewust de tijd voor al mijn klanten en bespreek goed de mogelijkheden." Ze laat ook graag zien hoeveel er mogelijk is qua slapen. Dit gebeurt in de technische hoek waar slaapcomfort centraal staat. Maaike heeft al veel positieve reacties op haar winkel gehad. "Ik heb bijvoorbeeld ook klanten die voorheen naar Barneveld Zaken gingen kunnen adviseren. " "We hebben nu nog even sale en vanaf eind september komt de winkel er weer totaal anders uit te zien met, uiteraard, de nieuwe prachtige collectie."