Weer 'nee' voor speelparkbaas

GOOISE MEREN De gemeente Gooise Meren heeft wederom een verzoek van Speelpark Oud Valkeveen-eigenaar Michael van de Kuit moeten afwijzen. Deze keer gaat het om het verzoek van de ondernemer om de gronden op en rond golfbaan Naarderbos te kopen.

Het bedrijf van Van de Kuit, Nedstede BV, deed onlangs een verzoek om de gronden te kopen. Dat zou voor het bedrijf, dat de golfbaan en het recreatiepark beheert, noodzakelijk zijn voor toekomstige plannen. De gemeente heeft het verzoek afgewezen omdat zij het van belang vindt om via erfpacht grip te kunnen houden op de ontwikkelingen in het Naarderbos.

Het afwijzen van het verzoek vormt de volgende aflevering van een al veel langer spelende soap waarin de gemeente en Van de Kuit de hoofdrol spelen. Naast de Naarderbos-gronden speelt er ook nog veel rond Speelpark Oud Valkeveen. Eerder was er veel te doen over de vermakelijkhedenretributie, nu ruziƫn de twee partijen over een hele reeks aanvragen voor het plaatsen van nieuwe attractie- en speeltoestellen. Een ander onderwerp van de ruzie is het beheer van het strandje aan het Naarderbos. Van de Kuit moet dat op orde houden, maar weigert dat tot nu toe. Vanwege openbare orde, veiligheid en gezondheid van de gebruikers van het strandje neemt de gemeente het beheer noodgedwongen waar. Er wordt gekeken of de kosten verhaald kunnen worden.

3