Vaar mee op de reddingsboot.
Vaar mee op de reddingsboot. Foto: Reddingsbrigade

Zaterdag open dag Reddingsbrigade Naarden

NAARDEN De Reddingsbrigade Naarden heeft komende zaterdag een open dag waarbij het publiek van alles kan zien, beleven en leren. Er is uitleg over wat de reddingsbrigade allemaal doet, hoe je lifeguard kunt worden en hoe hard de reddingsboot kan varen.

Bezoekers kunnen een spectaculair rondje met de reddingsboot varen of iemand uit het water redden. De reddingsbrigade is een een hulpverleningsorganisatie en zwemvereniging ineen. Kinderen vanaf zes jaar en in het bezit van een zwemdiploma kunnen lid worden van de reddingsbrigade. In zwembad De Lunet leren zij op een leuke en speelse manier alle vaardigheden van het zwemmend redden. Zodra zij een 'zwemmendreddendiploma' op zak hebben, kunnen zij vanaf zestien jaar doorstromen naar het 'varendreddendiploma', de opleiding tot het worden van lifeguard op de reddingsboot. De mensen van de Reddingsbrigade vertellen er alles over tijdens de open dag.

De brigade toont zaterdag ook de gloednieuwe overlevingspakken en de nieuwe reddingsboot van de Nationale Reddingsvloot. Voor € 3,00 is een boardingpass te koop om een spectaculair rondje mee te varen.

Brandweer Naarden is ook aanwezig met een brandweerboot en tankautospuit. Iedereen mag brandweer helpen met blussen of neem een kijkje in de brandweerauto.

De open dag is van 12.00 tot 17.00 uur op de Jachthaven Naarden aan de IJsselmeerweg.
www.reddingsbrigadenaarden.nl.