Nieuwe hoofdcoach voor SDO

BUSSUM SDO heeft een vervanger aangetrokken voor de vertrokken hoofdcoach Ivar van Dinteren: Koen Janssen (36).

Hij staat vanaf komend jaar voor het eerste elftal. Daarmee hebben de Bussumers razendsnel een opvolger gevonden voor de plots vertrokken succescoach.

Heldere visie

Janssen komt over van eersteklasser LRC Leerdam. "Door zijn enthousiasme, ambitie en heldere voetbalvisie zijn wij ervan overtuigd dat hij de juiste persoon is om verder te bouwen op het fundament dat Ivar de afgelopen jaren heeft gelegd", aldus SDO.

Janssen gaat per direct aan de slag.


HCAW stunt tegen regerend kampioen

BUSSUM Een hele stunt afgelopen weekend van de honkballers van HCAW tegen regerend landskampioen Curaçao Neptunus. De Bussumers wonnen verrassend twee keer: zaterdag werd het 8-1, zondag won HCAW met 1-2. Alleen donderdag werd er met 2-0 krap aan verloren.

Het was voor het eerst na veertien jaar dat HCAW van een reeks duels twee keer won van Curaçao Neptunus. En sterker nog: geen enkele andere tegenstander presteerde het dit hoofdklassejaar nog om de regerend landskampioen en Europacup-winnaar twee keer aan de kant te zetten.

Curaçao Neptunus

Dat HCAW kans had op een goed resultaat bleek donderdag al. De Bussumers gaven amper wat weg tegen Curaçao Neptunus. HCAW vergat zelf echter te scoren, waardoor Curaçao Neptunus slechts twee kansjes hoefde te benutten om HCAW te verslaan.

Zaterdag zette HCAW meteen druk en kwam al vroeg op voorsprong. Curaçao Neptunus kon amper wat terug doen. HCAW kon vervolgens verder weglopen. Een dag later bleef het lang spannend, maar kon HCAW toch weer de punten pakken.

Derde plek

HCAW staat na afgelopen weekend nog steeds derde. Komend weekend speelt de ploeg tegen Silicon Storks.