Fietsend je eigen smoothie maken.
Fietsend je eigen smoothie maken.

Elkaar leren kennen met Wereld BBQ

BUSSUM De vijfde editie van de Wereld BBQ was weer een geweldig feest. Uiteraard was ook burgemeester Han ter Heegde aanwezig tijdens. "Han is lang gebleven en heeft met veel inwoners gesproken. Hij was heel enthousiast en dat waren de vele bezoekers ook", aldus Jochum Jarigsma namens de organisatie.

"Achter de kraampjes stonden inwoners uit onder andere Syrië, Ethiopië, Eritrea, Somalië, Amerika, Italië, België en Frankrijk met hapjes uit hun eigen land. We hadden twaalf barbecues op het veld. Er werden bijvoorbeeld Amerikaanse hamburgers bereid, maar ook brooddeeg voor de kinderen zodat ze zelf broodjes konden bakken. De Turkse inwoners hadden een barbecue met een soort oventje dat je stookt op houtskool. Bovenop de oven leg je dan Gözleme, hartige en traditionele Turkse pannenkoekjes of wraps, gehakt of vegetarische gerechten."
Dit jaar was er ook muziek tijdens de barbecue. "De band van Anton Jaarsma speelde achtergrondmuziek en dat maakte het feest compleet. Op gegeven moment stond er een vader met zijn dochter te zingen samen met de band." Jochum vertelt dat de organisatie van de Wereld BBQ veel tijd kost. "Het is heel veel werk wat we allemaal naast ons eigen werk doen en ik weet niet of we het op deze manier nog vijf jaar volhouden. We zijn dan ook op zoek naar drie of vier inwoners die ons willen helpen met het opzetten van de barbecue. Als ze interesse hebben, kunnen ze mailen naar jochum@jarigsma.nl."

Samen genieten van de lekkere hapjes.
Je eigen worstje barbecuen.
Achtergrondmuziek met de band van Anton Jaarsma.
Samen op een kleedje een ijsje eten.
Turkse 'pannenoekjes'.