Yoga in de buitenlucht.
Yoga in de buitenlucht. Foto: Antoon Bruggeling

Wereld Yogadag op speelweide in Bussum

BUSSUM 'YogaLotus' heeft afgelopen week in de open lucht, op de speelweide aan de Burgemeester s'Jacoblaan, ´International Day of Yoga´ georganiseerd. Docente Henriëtte Yland: "Voor veel mensen, óók in Gooise Meren, is yoga een 'way of life' geworden".

door Antoon F. Bruggeling

Mede door het matige weer waren er dit keer minder deelnemers dan in voorgaande jaren, maar de yogaschool aan de Vliegdenweg in Bussum zat die dag wel helemaal vol.

'Yoga verbindt mijn hoofd met mijn hart en maakt mij een gelukkiger mens'

Henriëtte: "Zelf ben ik al dertig jaar bezig met yoga. Het heeft mij als jonge vrouw geholpen om uit een enorme dip te komen. Ik vind het fijn om andere mensen de technieken bij te brengen. Yoga verbindt mijn hoofd met mijn hart en maakt me een gelukkiger mens."

"Yoga is geen 'quick fix', maar met een gezonde discipline leer je anders omgaan met de dingen die op je pad komen. Je krijgt meer inzicht en wordt sterker en flexibeler op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch niveau.
Gevoel en verstand komen steeds meer in balans", aldus de yoga-docente.

Henriëtte Yland zegt dat yoga-oefeningen voor een krachtig, soepel en gezonder lijf zorgen en ook voor het bewaken van je grenzen. "Ademtechnieken zorgen dat je goed in je energie komt en ook blijft. Meditatie en aandacht zorgen er voor dat je denken minder met je op de loop gaat."

Bewustmaking

De Verenigde Naties heeft 21 juni als 'International Day Of Yoga' uitgeroepen. "Om de wereld bewuster te maken van de vele benefits die yoga-beoefening heeft", zegt Henriëtte. "De deelnemers hebben afgelopen week genoten van de buitenyoga op het speelweitje in het Brediuskwarier. Alle deelnemers ging uiteindelijk warm en met een goed gevoel naar huis."