Nieuwe brochure vol cursussen.
Nieuwe brochure vol cursussen. Foto: Bob Awick

Volksuniversiteit presenteert nieuw aanbod volwasseneneducatie met meer dan 100 cursussen

BUSSUM De Volksuniversiteit Naarden-Bussum zet komend seizoen in op talen, bridge en thematische lezingen. Die vernieuwingen komen boven op het gevarieerde aanbod, waar jaarlijks zo'n 1.200 inwoners uit het hele Gooi gebruik van maken.

De Volksuniversiteit bestaat bijna 100 jaar en biedt meer dan 100 activiteiten aan. Het gaat om heel diverse cursussen, workshops en lezingen. In het nieuwe programmaboekje is beschreven wat er precies mogelijk is. Het eerste exemplaar werd afgelopen week aangeboden aan burgemeester Han ter Heegde.

De talencursussen vormen de vaste kern. Veel cursisten volgen een cursus Engels, Duits, Frans, Spaans of Italiaans. Ook bridge is enorm populair. De activiteiten zijn flink uitgebreid onder de noemer Bridge Academie Naarden-Bussum. Hier kunnen zowel beginners als zeer ervaren spelers terecht.
Nieuw zijn de series thematische lezingen. Zo is er een serie West-Europese reis- en expeditieverhalen. In de serie Venster op het Midden-Oosten belichten vier Midden-Oostendeskundigen de rijke geschiedenis van een aantal sleutelgebieden in deze regio. Met de serie lezingen krijgen de deelnemers een beter begrip van deze regio. Ook is er meer aandacht voor culturele tentoonstellingen: samen met een gids naar toonaangevende musea.

Het boekje met het complete cursusaanbod is verkrijgbaar bij de gemeente, bibiliotheek, het Filmhuis, supermarkten en op meer plekken.

Meer info: www.volksuniversiteitnaardenbussum.nl.