Chantal sluit de winkel. Ze wil haar klanten bedanken.
Chantal sluit de winkel. Ze wil haar klanten bedanken. Foto: Bob Awick

D.I.O. Drogisterij Telkamp sluit definitief de deuren

NAARDEN Het is helaas niet anders voor Chantal Telkamp; haar drogisterij aan de Evert de Bruijnstraat sluit voorgoed de deuren. Ze heeft het besluit met pijn in haar hart moeten nemen.

Maar liefst 51 jaar is de drogisterij een begrip geweest. Ouders Alphons en Lenie begonnen de zaak, waarna dochter Chantal bijna twintig jaar geleden het roer overnam. "Het is toch echt mijn kindje", vertelt ze. "Maar het moet."

Omzet liep terug

Het blijkt dat er meerdere factoren zijn waardoor ze het besluit heeft moeten nemen. "Ik heb drie kinderen, mijn omzet loopt terug en er is meer concurrentie door het internet. Het is lastig om genoeg omzet te realiseren. Sluiten moet, het is geen keuze." Twee jaar geleden sloot al het filiaal aan de Mackaylaan en nu dus ook aan de Evert de Bruijnstraat. Een behoorlijke aderlating.

'Ik heb veel lieve woorden, bloemen en chocolade van klanten gehad'

"Iedereen die ik spreek vind het rot. Ik ook. Ik heb ook veel vaste klanten en ouderen. En een groot assortiment. Dat kunnen de mensen nu niet meer in de buurt krijgen."

Chantal heeft veel steun gekregen van al haar vaste klanten. "Heel veel bloemen, chocolade en natuurlijk lieve woorden. Ik ga de mensen echt missen. Ook de kinderen, die je groot hebt zien worden. Het wordt straks heel anders."

Nieuwe plannen

Ze heeft nog niet bedacht wat ze gaat doen na de sluiting van de winkel. Ze concentreert zich eerst op het afronden van de sluiting voordat ze nieuwe plannen gaat maken.
Tot slot wil ze graag via deze weg al haar klanten bedanken voor de jarenlange klandizie. Ook haar vaste collega's Karin, Gabrielle en Maike worden bedankt voor hun inzet.