Van de lezers

Briljant idee

Wat een briljant idee van Duco Homan uit de Wagnerstraat in Naarden om in de straat een bord op te hangen met de tekst 'LET OP: Spelende Kinderen'.

Dat verdient navolging en we zouden alle wijken in Bussum vol moeten hangen met zulke borden. Net zolang totdat de gemeente begrijpt dat niet die bordjes of de verkeersmannetjes het probleem zijn, maar het veel te hard rijdende verkeer, en dat de wijken van de bewoners zijn en niet van de gemeente.

Laten we onze BOA's uitrusten met laserguns en de wijken insturen. Laten ze de 30 kilometer-zones handhaven. En laten ze rijdende auto's gaan bekeuren in plaats van stilstaande. Ik daag bij deze het nieuwe gemeentebestuur uit om eens werkelijk werk te maken van een schone en veilige woonomgeving. We leven in een prachtige groene forensengemeente. De wijken zijn om in te wonen. Auto's zouden slechts gedoogd moeten worden om van je woning of bestemming naar de doorgaande wegen te gaan.

Plantenbakken

En overigens lossen we het probleem niet op met verkeersdrempels. De gemiddelde Gooische automobilist in zijn SUV of luxe wagen lacht om verkeersdrempels. Laat de gemeente op strategische plaatsen grote plantenbakken zetten, zoals het geval is op de Meentweg in Bussum. Met de verplichting aan de buurt om ze te onderhouden en te beplanten. We kunnen zo iets fantastisch moois maken van ons dorp. Als we maar willen.

Karel Bokhorst


Meer overlast van verwarde personen

GOOISE MEREN De overlast van verwarde personen neemt toe. Het eerste kwartaal van het jaar lag het aantal meldingen van verwarde personen met 75 procent hoger dan hetzelfde kwartaal een jaar geleden.

Dat er meer wordt gemeld over verwarde personen hoeft volgens de gemeente niet per se te betekenen dat er meer verwarde personen rondlopen. De teller stond het eerste kwartaal op 72 meldingen, maar het zou kunnen dat er over bepaalde personen meerder meldingen worden gedaan. Het probleem behoudt de aandacht van het gemeentebestuur.