Competitiewedstrijd voor de C-D Junioren.
Competitiewedstrijd voor de C-D Junioren. Foto: TAV

woensdag 27 juni

Inloop Schaken

Denksport Centrum Bussum 9:45 uur

Schaken in de bovenzaal van het Denksportcentrum Inloopschaak. Schaakmateriaal en deskundige leiding is aanwezig.

Spieghelcafé

Spieghelkerk 10:00 uur

Het pas geopende Spieghelcafé is de 'huiskamer van het Spieghel'. Loop even binnen voor een praatje en een kopje koffie. Toegang is gratis.

Fietstocht

WOC Bellefleur 10:00 uur

De lengte van de tocht is maximaal 35 km. Onderweg wordt er gestopt bij een restaurant om koffie of thee te drinken met iets erbij. Inlichtingen: Buurtsportcoaches: 06-39634684. E-mail: caroline@buurtsportcoachgm.nl.

Suikerfeest

WOC De Palmpit 14:00 uur

Door de Vereniging Cultureel Steunpunt Bussum wordt het Suikerfeest gevierd. Iedereen is welkom. Deelname is gratis.

Zomerbridge

De Schakel 19:30 uur

Deelnemers worden zoveel mogelijk ingedeeld op kracht. Deelname kost 2,50 euro p.p. of 3,50 euro p.p. voor niet-NBB-leden. Deelnemers worden zoveel mogelijk ingedeeld op kracht. Graag van tevoren aanmelden. Meer informatie op https://sansatoutbridge.nl/zomerbridge.

Yin Yoga

Heartfelt 20:00 uur

Heb je behoefte aan meer rust in je hoofd en souplesse in je lichaam? Kom dan langs voor een gratis proefles Yin Yoga. Een rustige vorm van Yoga waarbij je alle spieren ontspant en je bindweefsel soepel maakt en houdt! Informatie en aanmelden: irene_van_es@hotmail.com.

donderdag 28 juni

WerkZoekersServicePunt

WOC De Palmpit 9:00 uur

Inloopspreekuur voor vragen rond studiekeuze, stage, leerwerkplek, vrijwillig en betaald werk.

Geef en neem winkel

SCAN 9:00 uur

Geef wat je niet meer gebruikt/nodig heeft. Of neem wat je kunt gebruiken Zo helpen we elkaar met glaswerk, borden, keukengerei, boeken, tassen, speelgoed, kopjes allerlei huishoudelijke artikelen dus alles wat een ander nog kan gebruiken.

Koffie inloop in Buurtkamer

De Kazerne Muiden 10:00 uur

Alle inwoners zijn welkom voor een lekker kopje koffie van gastvrouw Lydia Bax.

Doe mee aan de Blazersband!

De Gooische Muziekschool 18:00 uur

Doe mee met de blazersband! Kom lessen volgen op klarinet, altsax, trompet, bariton of trombone. Kosten eenmalig 20 euro van eind mei tot 12 juli.

Yogales met uitzicht op de Jachthaven

Studio Werk met Yoga 20:00 uur

Proefles yoga: Meld je via info@werkmetyoga.nu aan voor een proefles. Proeflessen en wekelijkse lessen kosten 15 euro per les.

Orgelconcert door Gert van Hoef

Grote Kerk 20:15 uur

Orgelconcert door Gert van Hoef op de drie orgels. Entreeprijzen 8,50 en 7 euro (C.J.P. en 65+).

vrijdag 29 juni

Ashtanga Yoga

YogaYvonne 9:00 uur

Ashtanga Vinyasa yoga is een traditionele yogastijl; een vaste serie lichaamshoudingen ontwikkeld door Sri Pattabhi Jois (India). De bewegingen worden gekoppeld aan de adem, waardoor een vloeiende beweging ontstaat (Vinyasa).

SeniorWeb Inloopspreekuur

Bibliotheek Bussum 10:00 uur

Een team computer-deskundigen van SeniorWeb zit klaar om vragen op het gebied van computers, laptops, tablets of smartphones te beantwoorden. Je wordt gratis geholpen door vrijwilligers van SeniorWeb.

't Bussums GeheugenHuis

Wijkcentrum Uit Wijk 10:00 uur

't Bussums GeheugenHuis is een ontmoetingsplek voor inwoners van Bussum en omstreken met (beginnende) geheugenproblemen/dementie en hun mantelzorger. Contactpersoon: Esther Lindhout elindhout@versawelzijn.nl

55+ Café voor Later

Wijkpost De schakel 14:00 uur

Straks of al met pensioen… wat nu. Een zinvolle middagen voor mensen die nadenken over de invulling van het leven na de dag van het pensioen. Onderwerpen als: inkomen en belasting, werken na het pensioen, wat te doen met meer vrije tijd, behoud van fitheid, maar ook alle onderwerpen die je inbrengt komen aan bod. De eerste keer zijn de drankjes voor onze rekening.

Bingo

Buurtcentrum Uit-Wijk 14:00 uur

Leuke Bingo voor iedereen met mooie prijzen en gezellig samen zijn.

Lezing Ons Sterrenstelsel

Amaris de Veste 19:30 uur

Het Gooi Leeft organiseert een lezing met Toon Smit (astrofysicus). Hij vertelt over het ontstaan van de elementen in sterren. Kosten zijn 5 euro.

zaterdag 30 juni

Kidsclub ViJoS - muziek maken met leeftijdsgenootjes

Show- & Marchingband ViJoS 10:00 uur

Kidsclub ViJoS is voor kinderen van vier tot en met zes jaar de ideale manier om spelenderwijs muziek te leren maken.

Competitiewedstrijd voor de C-D Junioren

Tempo Atletiek Vereniging 10:00 uur

Tempo AV organiseert de tweede wedstrijd uit de competitie voor de CD-junioren. Er komen circa 350 sporters uit de regio. Sprint, horden, ver-, hoogspringen, kogelstoten, discus- en speerwerpen staan op het programma. Leuk om te kijken naar al deze activiteiten, maar kom wel op de fiets.

Musical Peter Pan door De Gooische Muziekschool

Theater Concordia 12:00 uur

Musical Peter Pan door leerlingen van De Gooische Muziekschool. Kaarten kosten 8 euro voor volwassenen en 4 euro voor kinderen tot tien jaar en zijn verkrijgbaar bij Muziekcentrum Schimmel aan de Dr. Schaepmanlaan 6.

Fietstocht rondom Naarden

Station Naarden-Bussum 13:30 uur

Het Fietsgilde 't Gooi rijdt de tocht 'Rondom Naarden'. Voor meer informatie kijk op over deze en de overige tochten van Fietsgilde 't Gooi, zie www.fietsgilde.nl

Musical Harry Potter door De Gooische Muziekschool

Theater Concordia 20:00 uur

De musical Harry Potter en de geheime kamer gespeeld door leerlingen van De Gooische Muziekschool. Meer informatie over kaartverkoop op www.degooischemuziekschool.nl.

Midzomerdansfeest met de Ayaband

deMess Naarden 20:30 uur

Zomers dansfeest met de Aya band, maar er wordt begonnen met een dansclinic in mediterrane sfeer onder leiding van Irina Anisimova.

zondag 1 juli

Kunstkamer in deMess

deMess Naarden 10:00 uur

Creatieve kinderworkshop voor kinderen vanaf zeven jaar. Workshop voorbereiden op de Vestingwallen en daarna 'verven op glas' in deMess! Inclusief materialen en begeleiding 10 euro. Opgeven via kunstkamerindevesting@gmail.com.

Rondleiding

Comenius Museum 15:00 uur

Een gratis rondleiding over Comenius en zijn mausoleum. De entree is 6 euro, de rondleiding is gratis. Museumkaart geldig. Zie ook www.comeniusmuseum.nl.

maandag 2 juli

Buurt-spreekuur

De Kazerne Muiden 10:00 uur

Vrijwilligers geven deskundige hulp over allerlei vragen over brieven, post en formulieren. Ook hulp bij inloggen Woningnet, controleren toeslagen en aanvragen gemeentelijke regelingen zoals minimaregelingen.

Rebalancingmassage

Atma-coaching 14:00 uur

Maak kennis met de rebalancing-ontspanningsmassage tegen een gereduceerd tarief. Reserveer bij Atma-coaching; 06-16380595.

Power Yoga voor de sportieve Yogi

Wijkcentrum Uit Wijk 19:30 uur

Power Yoga lessen voor de sportieve Yogi. Inschrijven bij Esther: elindhout@versawelzijn.nl. De kosten zijn gratis. Voor vrouwen tussen de achttien en zestig jaar door Trudie.

Yin Yoga

Heartfelt 20:00 uur

Heb je behoefte aan meer rust in je hoofd en souplesse in je lichaam? Kom dan langs voor een gratis proefles Yin Yoga. Een rustige vorm van Yoga waarbij je alle spieren ontspant en je bindweefsel soepel maakt en houdt. Informatie en aanmelden: irene_van_es@hotmail.com.

donderdag 5 juli

WerkZoekersServicePunt in de Palmpit elke donderdag 9-12 uur Palmpit Bussum Koekoeklaan 3

WOC De Palmpit 9:00 uur

inloopspreekuur voor AL uw vragen rond studiekeuze, stage, leerwerkplek, vrijwillig en betaald WERK; WZSP voor 1 vraag per keer tegen een vrijwillige bijdrage; voor langere ondersteuning biedt WerkInJeEigenWijk unieke hulp door met name het inzetten van onze KANSENANALYSE en werkVINDsoftware die al

WerkZoekersServicePunt

WOC De Palmpit 9:00 uur

WerkZoekersServicePunt in De Palmpit elke donderdag 9-12 uur Palmpit Bussum Koekoeklaan 3

Geef en neem winkel

SCAN 9:00 uur

Geef wat je niet meer gebruikt ofnodig heeft. Of neem wat je kunt gebruiken Zo helpen we elkaar met glaswerk, borden, keukengerei, boeken, tassen, speelgoed, kopjes allerlei huishoudelijke artikelen dus alles wat een ander nog kan gebruiken.

Koffie inloop in Buurtkamer

De Kazerne Muiden 10:00 uur

Alle inwoners zijn welkom voor een lekker kopje koffie van gastvrouw Lydia Bax.

Vestingborrel

Bar Bistro Naarden 17:00 uur

Vestingborrel voor ondernemers en ondernemende personen die een band hebben met Naarden of 't Gooi.

Doe mee aan de Blazersband!

De Gooische Muziekschool 18:00 uur

Doe mee met de blazersband! Kom lessen volgen op klarinet, altsax, trompet, bariton of trombone bij muziekvereniging Het Gooi. De kosten zijn eenmalig 20 euro.

Yogales met uitzicht op de Jachthaven

Studio Werk met Yoga 20:00 uur

Proefles yoga. Voor meer informatie mailen naar info@werkmetyoga.nu en geef aan dat je een proefles wilt volgen. Als antwoord ontvang je een inschrijfformulier. Proeflessen en wekelijkse lessen kosten 15 euro per les.