Het jeugdteam van de Gooise Onderwatersport Vereniging met schaal en medailles.
Het jeugdteam van de Gooise Onderwatersport Vereniging met schaal en medailles. Foto: GOV

Jeugd GOV kampioen

BUSSUM Het gemengde onderwaterhockeyjeugdteam, bestaande uit Daan de Weerd, Jip Matthijsse, Melanie Diepeveen, Robbert Koertse, Sacha Diepeveen, Sven van Giessen en Tim Latour, van de Gooise Onderwatersport Vereniging (GOV) is kampioen van Nederland geworden.

Vorig seizoen promoveerde het, inmiddels hechte, team naar de A-pool en lukte het op het nippertje net niet om meteen kampioen te worden en werden ze heel knap vicekampioen met een gouden randje.
De laatste competitiedag van de onderwaterhockeyjeugd was op zondag 3 juni. In het zwembad van de KNZB in Zeist streden twaalf teams uit heel Nederland, verdeeld in een A- en een B-poule, voor de landstitel. Dit seizoen heeft het jeugdteam alles op alles gezet om dit ultieme doel te bereiken. Het was namelijk het laatste jaar dat ze in deze samenstelling landskampioen konden worden. De meeste spelers hebben de leeftijdsgrens van achttien jaar bereikt en gaan volgend jaar naar een ander team.

Gedurende het hele seizoen van vijf wedstrijddagen met vijf wedstrijden heeft dit team 132 doelpunten gemaakt en maar 9 doelpunten tegen gekregen. Na de vijf laatste en met fantastische resultaten gewonnen wedstrijden (8-0, 8-0, 5-0, 4-1, 3-0) was de mooiste buit binnen: landskampioen van Nederland.