Afbeelding
Foto: Bob Awick

'Extra verkeer is geen reden om af te zien van bebouwing BORgronden'

Bouwplannen voor de BORgronden zijn er al langer. Er moeten zo'n 400 woningen bij komen. Omwonenden zijn bang voor nog meer verkeersopstoppingen.

NAARDEN De bouw van zo'n 400 woningen op de BORgronden gaat zonder meer leiden tot meer auto's op de omliggende wegen. Maar, zo concludeert de gemeente, dat is zo minimaal dat het geen reden is om een stokje te steken voor de bouw. Afgelopen donderdag werden de cijfers van een verkeersonderzoek naar de huidige en toekomstige verkeersdrukte gepresenteerd. Omwonenden en belangstellenden hadden niet zoveel op met al die cijfertjes. Die blijven zich zorgen maken over leefbaarheid en nog meer verkeersproblemen dan er nu al zijn.

"De gepresenteerde cijfers komen niet overeen met het gevoel van de omwonenden", klonk het na de lawine aan cijfers en voorspellingen over de te verwachten verkeersdrukte. Er kwam van de gemeente ook nog geen antwoord op de vraag waar de toegangswegen naar de nieuwe wijk komen. Er zijn twee opties: ontsluiting grotendeels via de Huizerstraatweg of deels ook via de 'achteruitgang': het Componistenkwartier. Volgens veel omwonende is er nu al geen doorkomen aan op de Amersfoortsestraatweg. De gemeente heeft daarom in maart en april dit extra verkeersonderzoek gedaan: alle verkeersbewegingen op de Amersfoortsestraatweg en ook op de Brediusweg zijn vier weken lang onder de loep genomen. Ook was er een simulatie gemaakt van het aantal te verwachten auto's als gevolg van bebouwing van de BORgronden. De voornaamste conclusie van het bureau dat het onderzoek had uitgevoerd: de extra auto's zorgen voor nauwelijks meer drukte en zeker niet grote problemen. Zelfs niet op de drukste momenten momenten: tijdens de ochtend- en avondspits en in het weekend als de sportvelden intensief gebruikt worden en ook de Albert Heijn druk wordt bezocht. "Het wordt wat drukker, maar het huidige wegennet rondom de wijk kan deze toename van auto's prima aan." Wat de gemeente betreft zijn de extra auto's geen reden om af te zien van bebouwing. Een meevaller voor de bewoners van het Componistenkwartier was er wel: het bureau adviseert enkel een ontsluiting via de Huizerstraatweg en dus niet via hun wijk.

Oplossingen

Er zijn nog geen concrete oplossingen om de afwikkeling van het extra verkeer en de huidige verkeersdrukte in goede banen te leiden. Een extra op- en afrit vanaf de A1 komt er in ieder geval niet. Dat wil Rijkswaterstaat niet, het zou te veel problemen geven op de A1. Wat de bezoekers van Albert Heijn betreft, daar gaat de gemeente opnieuw over in gesprek met de supermarkt. Die gesprekken waren in 2015 al opgestart, maar er was nog niets uitgekomen. Een paar simpele ingrepen zouden volgens de gemeente al voldoende zijn. Voor het verkeer naar en van de sportvelden wordt ook nog naar een goede oplossing gezocht. Er zijn al extra borden die automobilisten naar het verderop gelegen parkeerterrein moeten dirigeren.