Afbeelding
Foto:

Hapjes uit alle werelddelen

BUSSUM De Wereld BBQ beleeft komende zondag haar vijfde editie. Het evenement wordt steeds bekender in Bussum en omgeving. Het idee is ontstaan bij het Platform Maatschappelijk Ondernemen in Gooise Meren.

Zij zochten een plek waar de inwoners vrij konden barbecueën. Dat idee groeide uit tot de WereldBBQ, een plek voor ontmoetingen en kennismaking met elkaar. Bussum bestaat inmiddels uit meer dan achttien verschillende nationaliteiten en de WereldBBQ brengt ze bij elkaar. Meer dan twintig kraampjes verkopen honderd gerechtjes. De variatie is groot. Van kip tot vis, van halal tot vegetarisch en van zoet tot pittig.

Injera en frietjes

Denk aan injera, een pannenkoek uit Eritrea, een kubba uit Irak en massala uit India. Alles kun je proberen voor 1 of 1,50 euro.
Ook de keukens dichter bij huis zijn vertegenwoordigd met bijvoorbeeld Belgische frietjes, Italiaans ijs en oma's appeltaart.
Wie dorst krijgt van al die overheerlijke hapjes komt naar de gezellige bar, die centraal op het veld alle soorten drankjes schenkt.

De WereldBBQ is op zondag 24 juni van 15.00 tot 19.00 uur op het veld bij de Groene Long (hoek Ceintuurbaan en De Ruijterlaan). Kom zo veel mogelijk op de fiets, voor auto's is maar weinig parkeerplek.