BFC kwam voor rust nog tekort.
BFC kwam voor rust nog tekort. Foto: Bob Awick

BFC overleeft eerste ronde
play-offs op het laatste moment

BUSSUM BFC heeft de eerste ronde van de play-offs overleefd en heeft nog steeds goede kans om te promoveren naar de tweede klasse. Overleven was het zeker, want anders dan de 4-2 zege doet vermoeden, kende BFC grote problemen met DESTO.

Dat kwam vooral doordat de tegenstander alles deed behalve voetballen en vooral terugzakte, loerend op de counter. BFC kon nauwelijks kansen creƫren. Zelfs toen BFC halverwege de eerste helft met een man meer kwam te staan, had het geen grip op de wedstrijd. Sterker nog: BFC kwam nog voor rust op een 0-2 achterstand te staan. Tot tweemaal toe werden fouten genadeloos afgestraft. BFC speelde na rust alles of niets. En dat had succes. Doelpunten van Tjerk Posthuma en Tim Vrakking brachten BFC terug naar 2-2, waarna de tegenstander met het hoofd op het hakblok lag. Toch bleef het spannend. Pas op het laatste moment zorgden doelpunten van Davey du Maine en Jostein Ohm ervoor dat BFC won.

Komend weekend vormt JOS/Watergraafsmeer de volgende horde.