Genieten tijdens het Open Havenfestival.
Genieten tijdens het Open Havenfestival. Foto: Jachthaven Naarden

Watersporten, muziek en eten tijdens Jazz Marina

NAARDEN Bezoekers kunnen zaterdag kennismaken met watersportactiviteiten, genieten van livemuziek, loungen en eten bij de foodtrucks tijdens Jazz Marina.

Jachthaven Naarden organiseert dit Open Havenfestival voor de vierde keer. Tijdens dit festival kan iedereen zelf ervaren hoe leuk watersport is met gratis suppen, sloepvaren, zeilen of zeeroeien. Voor 3 euro kun je een rondje varen op de RIB van de reddingsbrigade Naarden en steun je meteen hun goede werk.
Kinderen kunnen ravotten op het speel- en zwemstrand, op het springkussen of in de waterballen, terwijl de ouders kunnen ontspannen op een van de loungebanken.

Ook worden bijzondere slaapaccommodaties getoond zoals de moderne houseboats, havenlodges, de Marine Home die ontworpen is door Jan des Bouvries, trekkershutten, en de Zwerver, de chique en oudste woonboot van Nederland.
Op het havenplein kunnen bezoekers genieten van livejazzmuziek met zomerse loungetunes van Oded Nir, samen met saxofonist Jeff Hollie. Het Thomas Baggerman Trio speelt fresh gypsy jazz samen met Eva sur Sein. En de gezellige coverband Tape-That speelt een breed repertoire in de stijl van 'Vrienden van Amstel' .
Ook staan er diverse foodtrucks met keuze uit pizza, poffertjes, pulled pork en een snackcar. Restaurant PorterHouse met een terras aan het water is ook open.

De Open Havendag Jazz Marina is op 9 juni van 14.00 tot 20.00 uur aan de IJsselmeerweg 6.