Zonnewijzer liep voorop met rode petten.
Zonnewijzer liep voorop met rode petten. Foto's: Bob Awick

Erg warme vierdaagse met volop zon

BUSSUM De Avondvierdaagse Bussum-Naarden zit er weer op. Afgelopen donderdag was de feestelijke ronde waarbij de lopers onthaald werden in het dorp door vrienden en bekenden met muziek, bloemen en snoep.

Bij deze editie werden niet vier, maar drie avonden gelopen. Dinsdag kon de tocht niet doorgaan wegens onweer. De andere dagen was het erg zonnig en warm. Maar het was vooral volop genieten in de prachtige omgeving tijdens het lopen over de heide en door het bos. Lopers konden vooraf opgeven of ze 5 of 10 kilometer wilden afleggen.

De vele scholen uit Bussum en Naarden waren goed te herkennen aan de t-shirts van de school. Ze moesten zich in vakken opstellen en de organisatie had duidelijk de nodige ervaring om alles soepeltjes te laten verlopen. Albert Heijn deelde op de route zeer welkome waterflesjes uit, appels en een andere avond eierkoeken.

Defilé

De laatste avond was het flink druk, met name rondom de Spiegelstraat en zorgcentrum de Zandzee. De lopers hadden het warm en keken uit naar een welverdiend ijskoud ijsje. De enorme stoet liep langs verzorgingshuis de Zandzee waar de bewoners lekker buiten in het zonnetje waren gaan zitten om te zwaaien. Vlak voor de finish hadden bewoners een buitendouche geplaatst waar de kinderen snel onderdoor konden. Bij de finish kregen ze bloemen van wethouder Alexander Luijten en het Vierdaagsekruisje.

Honderden mensen bij defilé delen snoep en bloemen uit
Muzikaal onthaal.
Lopers van de Julianaschool.