SDO kan geen doelpunten maken

BUSSUM Wel kansen, geen doelpunten voor de voetballers van SDO afgelopen weekend tegen het al tot kampioen gekroonde SJC. De Bussumse hoofdklasser stapte na anderhalf uur voetbal met 0-0 van het veld. Het was het laatste duel van het voetbaljaar.

SDO en SJC probeerden het nog en konden de doelmannen over en weer nog wel aan het werk zetten, maar doelpunten bleven achterwege. De beste kansen voor SDO kwamen na rust.

Het duel was verder vooral een 'uitzwaaiwedstrijd'. Aan de kant van SJC werden vier spelers uitgezwaaid. SDO-speler Rick van der Velden werd ook onder luid applaus van het veld gehaald. De aanvoerder en topscorer vertrekt na vele jaren voor SDO te hebben gespeeld.

SDO eindigt het voetbalseizoen op de achtste plaats. Daarmee toont de ploeg aan een stabiele hoofdklasser te zijn. Grootste hoogtepunt het afgelopen jaar was natuurlijk de bekerwinst.


Sterk HCAW komt tekort tegen koploper

BUSSUM Er werd volop gestreden en er waren genoeg kansen, maar de honkballers van HCAW hebben afgelopen week geen punten kunnen afsnoepen van medekoploper L&D Amsterdam Pirates.

De Bussumse honkbalhoofdklasser verloor donderdag met 4-0, zaterdag met 2-4 en zondag trok de ploeg met 3-1 aan het kortste eind.

Kansen waren er genoeg voor HCAW, maar het grootste probleem was dat de ploeg vergat door te drukken. L&D Amsterdam Pirates bleek een stuk effectiever en kon telkens net wat meer punten scoren.

Nog steeds vierde

Hoewel HCAW alleen maar nederlagen leed, staat het nog wel steeds tussen de vier beste ploegen van het klassement: HCAW staat nu gedeeld vierde. Met achtereenvolgens series tegen De Glaskoning Twins, Hoofddorp Pioniers en Quick Amersfoort is het voor HCAW de komende drie weken zaak de positie in het linkerrijtje te verstevigen.
Komende week volgt eerst het drieluik met De Glaskoning Twins, een van de directe concurrenten voor een plaats in de play-offs.