Naïma Azough komt zondag naar de Koningskamer.
Naïma Azough komt zondag naar de Koningskamer.

Koningspreek met Naïma Azough over 'Verwondering'

BUSSUM De laatste Preek van de Leek van dit seizoen is van Naïma Azough over 'Verwondering'.

Naïma groeide op in een traditioneel islamitisch gezin. Na haar studies was ze onder meer zeven jaar lid van de Tweede Kamer voor GroenLinks. Daarna was ze onder andere werkzaam als programmamaker en beleidsadviseur en speciaal rapporteur 'voorkomen extremisme en bevorderen sociale samenhang' voor de ministeries van OCW en VWS. Naïma woont met haar dochter in Bussum.
Het thema van haar preek is 'Verwondering'. Ze koos als basis voor haar verhaal voor drie bijzondere lezingen. Een van de Perzische soefidichter Hafez, verzen uit het loflied op de liefde en een prachtig sonnet van Henriette Roland Holst. Naïma maakt met de teksten een zeer persoonlijk verhaal dat velen diep in het hart zal raken. De preek begint op zondag 3 juni om 10.30 uur met een lichtkerkelijke dienst door Annegien Ochtman-de Boer met violiste Evelien Bouwmeester en op orgel/piano Hanneke Huibers. Daarnaast, op speciaal verzoek van Naïma, ook met zangeres Annebet Brongers en harpiste Petra Vlasman die het lied 'Ken je mij' van Huub Oosterhuis ten gehore brengen. Iedereen is welkom voor de dienst. Bij de uitgang is een collecte voor het behoud van de kerk.
De Koningspreek maakt deel uit van het programma van De Koningskamer in het gebouw van de Remonstranten aan de Koningslaan. Op het programma van het volgende seizoen staan onder andere lezingen van prinses Laurentien, Jacco Eltingh en Bas Heijne en opnieuw een voorstelling door Ursul de Geer. Kaarten bestellen via www.koningskamer.nl.