Gemeentebestuur kan aan de slag

GOOISE MEREN Ze zijn eruit: VVD, Hart voor BNM, D66 en GroenLinks hebben hun coalitieakkoord af. Het akkoord heeft het motto 'Duurzaam, sociaal, veilig en vitaal' meegekregen.

Het kersverse gemeentebestuur heeft voor de komende jaren vier speerpunten: vernieuwend samenwerken, verduurzaming, kwaliteit van de leefomgeving en financieel zorgvuldig en economisch vitaal. "De vier partijen presenteren een coalitieakkoord op hoofdlijnen, waarbij de identiteit van de diverse kernen voorop blijft staan en samenwerking het sleutelwoord is. Een duurzaam, sociaal, veilig en vitaal Gooise Meren kan alleen dichterbij komen als we daar samen met inwoners, ondernemers, verenigingen en instellingen aan werken", zo stelt men. De voornaamste taak van het gemeentebestuur wordt de komende jaren vooral 'de volgende stap zetten'. "De afgelopen twee jaar is in de nieuwe gemeente een fors aantal beleidsvisies en beleidsnotities opgesteld. Het is nu tijd om te gaan werken aan de uitvoering", zo klinkt het verder.

Alexander Luijten (VVD), Geert-Jan Hendriks (D66), Marieke Munneke Smeets (Hart voor BNM), Barbara Boudewijnse (GL) en Jan Franx (VVD) worden de wethouders. Van het oude gemeentebestuur keert dus alleen Franx terug. Voor de anderen wordt het de eerste keer dat ze een wethouderspost gaan vervullen.

3