Loop mee met de avontuurlijke wandeling op het Laarzenpad.
Loop mee met de avontuurlijke wandeling op het Laarzenpad.

Donderdag 31 mei

WerkZoekersServicePunt

9:00 uur | WOC De Palmpit Bussum

Inloopspreekuur voor vragen rond studiekeuze, stage, leerwerkplek, vrijwillig en betaald werk. WZSP voor één vraag per keer tegen een vrijwillige bijdrage; voor langere ondersteuning biedt WerkInJeEigenWijk unieke hulp door met name het inzetten van onze Kansenanalyse en werkVINDsoftware.

Koffie inloop

10:00 uur | De Kazerne Muiden

Alle inwoners zijn welkom voor een lekker kopje koffie van gastvrouw Lydia Bax.

Creatieve middag voor mantelzorgers

13:30 uur | De Kazerne Muiden

Middels een creatieve activiteit is er ruimte voor ontmoeting en contact met andere mantelzorgers. Alle mantelzorgers zijn van harte welkom.

Themamaaltijd

17:30 uur | WOC De Palmpit Bussum

Themamaaltijd met asperge-roomsoep, asperges met beenham en botersaus, gekookte krieltjes, gekookt ei, peterselie en aardbeienbavarois met slagroom. Kosten 12,50 euro exclusief drankjes. Aanmelden: 035-693 87 86.

Van gestresst naar relaxed

20:00 uur | Atma-coaching Bussum

In deze cursus leer je hoe je kunt ontspannen en hoe je stress kunt voorkomen. Kosten zijn 90 euro. Aanmelden via 06-16380595 of via www.atma-coaching.nl.

Vrijdag 1 juni

Buitenyoga

9:00 uur | Paviljoen Heidezicht Bussum

Yoga in de frisse lucht, verzamelen voor Restaurant Heidezicht. Docente is Jacqueline Drogtrop. Aanmelden via buitenyoga@yogalotus.nl of 035-683 38 71/06-45 154 838 of kom gewoon aanwaaien! Check www.yogalotus.nl bij twijfelachtig weer of de les doorgaat! 10 euro per les.

Ashtanga Yoga

9:00 uur | YogaYvonne Naarden

Ashtanga Vinyasa yoga is een traditionele yogastijl; een vaste serie lichaamshoudingen ontwikkeld door Sri Pattabhi Jois (India). De bewegingen worden gekoppeld aan de adem, waardoor een vloeiende beweging ontstaat (Vinyasa).

SeniorWeb Inloopspreekuur

10:00 uur | Bibliotheek Bussum

Een team van computer-deskundigen van SeniorWeb zitten klaar voor vragen op het gebied van computers, laptops, tablets of smartphones. Je wordt kosteloos geholpen door vrijwilligers van SeniorWeb.

Spelletjesmiddag

14:00 uur | WOC De Palmpit Bussum

Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen alle voorkomende spellen worden gespeeld. Ook geschikt voor een sjoel-, rummikub-, yahtzee- , schaak- of ander clubje. Kosten zijn 1 euro.

DOEK!

20:30 uur | deMess Naarden

DdeMess Theaterdagen, drie dagen toneel in 't hart van de Vesting. In de tragikomedie DOEK! repeteren Richard (Peter van Bokhorst - NH Toneel) en Lies (Corien van den Wall Bake - NH Toneel) samen een voorstelling waarmee ze meer dan twintig jaar geleden afstudeerden en triomfeerden in de theaters.

Zaterdag 2 juni

Informatiedag

10:00 uur | Monuta DeJager Bussum

Tijdens de informatiedag kunnen bezoekers hun eigen uitvaartsfeer vormgeven en hun persoonlijke uitvaartwensen vastleggen. Veel mensen kunnen zich er misschien weinig bij voorstellen, maar ze kunnen zich er wel op voorbereiden. Tijdens de informatiedag kunnen bezoekers hun eigen uitvaartsfeer
vormgeven op een moodboard. De dag duurt tot 14.00 uur en is gratis.

Kidsclub ViJoS

10:00 uur | Show- & Marchingband ViJoS Bussum

Kidsclub ViJoS is voor kinderen van vier tot en met zes jaar de ideale manier om spelenderwijs met leeftijdsgenootjes muziek te leren maken. Het kost 7,50 euro per maand.

RepairCafé

10:00 uur | Wijkpost De schakel Naarden

Een scheur in je zwembroek? Wiebelt het campingstoeltje? Je haarföhn kapot? Niet weggooien! Het RepairCafé zoekt een oplossing. Reparateurs staan klaar om je te helpen.

The Best of 25 jaar MuziekPlezier

11:00 uur | Spant! Bussum

Afdeling Basisvorming Muziek (4–9 jaar) geeft weer een spetterende einduitvoering in het Spant! Een show die je niet mag missen! Kaartjes kosten 5 euro, voor kinderen 3 euro en te koop bij muziekcentrum Schimmel aan de Dr. Schaepmanlaan 8.

Gezondheidsfestival

10:00 uur | De Kazerne Muiden

Feestelijk Festival voor jong en oud. Alles staat deze dag in het teken van positieve gezondheid. In en rond de Kazerne vinden veel activiteiten plaats. Op deze feestelijke dag is er live muziek en zijn er lekkere gezonde hapjes en drankjes.

Mooi Linieland!

10:00 uur | Muiderslot Muiden

Misschien rij je er elke dag doorheen, woon je er vlakbij of ben je er wel eens geweest zonder dat je het wist: het Hollandse waterlinielandschap. Ontdek het linielandschap met forten als schakels en startpunten tijdens Mooi Linieland op zaterdag 2 en zondag 3 juni. Kijk op www.mooilinieland.nl

The Vanguard Clothing Road Tour

10:00 uur | BY HEINO Bussum

Het team van Vanguard Clothing specialisten organiseert op zaterdag 2 en zondag 3 juni in samenwerking met BY HEINO The Road Tour in Bussum. Deze dagen staan geheel in het teken van de nieuwe wassing van de V8 Racer jeans én de custom Vanguard Moto Guzzi V8.

Jubileumtaptoe ViJoS

17:00 uur | Voetbalclub SDO Bussum

Het succesvolle jubileumseizoen van ViJoS wordt afgesloten met een gratis taptoe bij SDO in de vorm van een kijk-, luister- en eetfestijn. Onder het genot van een lekker hapje, drankje en veel gezelligheid kan men genieten van onder andere Advendo Sneek, Juliana Amersfoort en uiteraard (Jong) ViJos.

Lente Concert - Samen Doen

19:15 uur | Grote of St. Nicolaaskerk Muiden

Jazz-pop, rock en gospel koor "Five Seasons' uit Wiesbaden geeft een eenmalig concert. Kom genieten van een swingende avond! Het concert duurt tot 22.00 uur. De entree is 5 euro inclusief 2 consumpties. De opbrengst komt ten goede aan Samen Doen. Informatie op www.stichtingsamendoen.nl.

A Musical & Theater Adventure

20:00 uur | Spant! Bussum

De Musical- en Theaterafdeling gaat helemaal los in de grote zaal. Een preview van komende voorstellingen en songs uit de voorbije jaren. Kaarten kosten 5 euro, voor kinderen 3 euro en zijn verkrijgbaar bij muziekcentrum Schimmel aan de Dr. Schaepmanlaan 8.

'Go Vote' en 'U bent mijn moeder'

20:00 uur | deMess Naarden

Mess Theaterdagen, drie dagen toneel in het hart van de Vesting Naarden.

Zondag 3 juni

Buitenyoga

9:00 uur | Paviljoen Heidezicht Bussum

Yoga in de frisse lucht, verzamelen voor Restaurant Heidezicht. Docente is Jacqueline Drogtrop. Aanmelden via buitenyoga@yogalotus.nl of 035-683 38 71/06-45 154 838 of kom gewoon aanwaaien! Check www.yogalotus.nl bij twijfelachtig weer of de les doorgaat! 10 euro per les.

Koningspreek - Naima Azough

10:30 uur | Koningskamer Bussum

Naima Azough is een Nederlandse politica van Marokkaanse afkomst. Zij was programmamaker en is nu speciaal rapporteur van de regering om extremisme te voorkomen. Zij vertelt haar eigen verhaal (wat haar raakt, inspireert en beweegt) in een licht-kerkelijke dienst.

Avontuurlijke wandeling

14:00 uur | Laarzenpad Naarden

Met een gids een avontuurlijke wandeling op het Laarzenpad. Het is een leuke wandeling door het veld langs het Naardermeer, richting de vogeluitkijkhut. Tip: trek laarzen aan en neem verrekijker mee. De wandeling duurt zo'n 2 uur.

Dubbelvoorstelling

15:00 uur | deMess Naarden

Mess Theaterdagen, drie dagen toneel in het hart van de Vesting Naarden!

Maandag 4 juni

Seniorencafé

10:30 uur | Brasserie Stokjes en Lepel Bussum

Het ASGM Seniorencafé, ook niet-ASGMleden zijn welkom. De consumpties zijn voor eigen rekening. Deze keer is er boekenruil

Open eettafel

17:30 uur | WOC De Palmpit Bussum

Open eettafel met een vers bereide maaltijd. Kosten: soep 1,50 euro, hoofdmaaltijd 7,50 euro en toetje 1 euro exclusief drankjes. Aanmelden: 035-693 87 86 twee dagen van tevoren voor 12.00 uur.

Dinsdag 5 juni

Volksdansen

10:00 uur | SCAN Naarden

Het is een gezellige kleine groep die tussendoor met elkaar koffie gaan drinken. De kosten per vier weken zijn 12,50. euro Voor informatie en aanmelding: 06-13 69 84 34

Digi-café SeniorWeb

10:00 uur | Bibliotheek Gooi en meer vestiging Naarden

Computer-deskundigen van SeniorWeb zitten klaar voor vragen op het gebied van computers, laptops, tablets of smartphones te beantwoorden. Kosteloos advies.

Spreekuur Administratie voor Elkaar

10:00 uur | De Kazerne Muiden

Inloop spreekuur voor allerlei vragen over brieven, post en formulieren. Vrijwilligers geven deskundige hulp. Ook hulp bij inloggen Woningnet, controleren Toeslagen en aanvragen gemeentelijke regelingen zoals minimaregelingen.

Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven

11:00 uur | BPB Bussum

Het Zilvermuseum bestaat 40 jaar. Daarom heeft het Franse zilverhuis Christofle een groot deel van haar collectie beschikbaar gesteld voor de tentoonstelling "Feest". Grote zilveren werken, gebruikt bij of speciaal gemaakt voor feestelijke gelegenheden.

Woensdag 6 juni

Creatieve ontwikkeling voor kinderen

14:00 uur | Uit-Wijk Wijkcentrum Bussum

Kinderen kunnen na schooltijd heerlijk ontspannen bezig zijn met een ruim aanbod van materialen en technieken. Son biedt creatieve cursussen, workshops en kinderfeestjes voor kinderen van alle leeftijden. Meer informatie op www.jufson.nl.

Yin yoga

20:15 uur | YogaYvonne Naarden

Yin yoga is een rustige, intense, meditatieve vorm van yoga waarbij de focus ligt op het stimuleren en versterken van het bindweefsel en gewrichten. Door langere tijd, 3-5 minuten, met ontspannen spieren in een zittende of liggende houding te blijven, dring je door in de diepere lagen. Informatie op www.yogayvonne.nl.