Vooral woningen op terrein Scapino

BUSSUM Er moet vooral woningbouw komen op het Scapino-terrein aan de Nieuw Brink. Dat voornemen heeft het kersverse gemeentebestuur.

Er wordt al jaren veel gesproken over de plannen met het terrein Scapino/Nieuwe Brink. Zo was er onder meer veel gedoe over de komst van een grote supermarkt van Albert Heijn. Daar was veel weerstand tegen. Het zorgde voor felle raadsdebatten en protest van bewoners. Die plannen verdwenen vervolgens van tafel.

Albert Heijn kan nog steeds supermarkt verplaatsen

Nu wordt het streven van het gemeentebestuur om vooral woningen te gaan bouwen op Scapino/Nieuwe Brink en het verder groen te houden. Daarmee wordt de veelbesproken 'gebiedsvisie centrum' van de oude gemeente Bussum aangehouden.

70 procent

De plannen gelden overigens alleen voor het stuk grond van Scapino/Nieuwe Brink waar de gemeente zelf het eigendom van heeft. Het gaat om ongeveer zeventig procent van het terrein.

Ahold

De rest werd enkele jaren geleden aangekocht door Ahold. De kans bestaat daardoor dat er nog steeds een supermarkt op het Scapino/Nieuwe Brink-terrein komt.

Ahold heeft daar zelfs nog plannen voor. Het supermarktconcern denkt eraan de Albert Heijn aan de Veerstraat te verplaatsen naar de Nieuwe Brink.