Verbouwing gemeentehuis blijkt twee ton duurder

GOOISE MEREN De grote verbouwing van het gemeentehuis in Bussum heeft twee ton meer gekost dan vooraf begroot. Dat zei wethouder Jan Franx tegen de gemeenteraad aangezien de cijfers nu allemaal duidelijk zijn.

Voor de verbouwing was 6,3 miljoen euro gebudgetteerd. De verbouwing heeft dat bedrag dus met twee ton overschreden. Dat komt onder meer doordat er veel meer asbest werd gevonden dan vooraf bedacht en dat leverde meer werk op, wat weer meer geld kostte. De gemeenteraad moest er extra geld voor vrijmaken.
Nu de gemeente ook alle laatste cijfertjes onder elkaar heeft gezet is het hele verbouwproject van het gemeentehuis afgerond. Het werk zelf was al klaar.


College wil geen proef met gratis parkeren

BUSSUM Het nieuwe college wil geen proef houden met een uur gratis parkeren of blauwe zones in de zogenoemde aanloopstraten naar het centrum. Het college laat aan de raad weten dat er vanuit de betrokkenen geen draagvlak voor is en wil het over een andere boeg gooien.

Het voornaamste argument om het plan te staken is het gebrek aan steun. De ondernemersvereniging en Pro Bussum geven geen brede steun voor de pilot. Er werden de afgelopen maanden meerdere opties voor de proef onderzocht door de gemeente. Aan elke vorm bleken nadelen te kleven.
De gemeente heeft nu nog twee opties over om te werken aan de aantrekkelijkheid van het centrum van Bussum voor bezoekers. Het gaat om dynamische parkeerverwijzing en het stimuleren van het gebruik van parkeergarages.

Voor het eerste plan zouden er verwijzingsborden moeten komen naar parkeerplekken, waar ook op staat hoeveel vrije parkeerplaatsen er op dat moment zijn. Een elektrisch bord dus. En de mogelijkheid om online te bekijken of de garage vol is. Het tweede voorstel is om parkeren in parkeergarages goedkoper te maken dan parkeren op straat.

De gemeenteraad beslist uiteindelijk hoe het onderwerp verder opgepakt gaat worden.