Werk aan het spoor bij Naardermeer

NAARDEN/BUSSUM Er wordt de komende weken gewerkt aan het spoor bij het Naardermeer. Dat heeft te maken met de aanleg van de Voormeerpassage.

Onder het spoor wordt een tunneltje aangelegd voor langzaam verkeer. Daarvoor wordt er ondergronds aan het riool gewerkt omdat het verlegd moet worden.

De aannemer verwacht dat de werkzaamheden geen overlast gaan veroorzaken.


Jan Kort Bee- Ball toernooi bij HCAW

BUSSUM Het Jan Kort BeeBall toernooi is een dag vol honk- en softbalplezier voor de allerjongsten. Honk- en Softbalclub HCAW organiseert op zondag 27 mei dit jaarlijkse toernooi.

Vanuit het hele land komen 29 teams met ruim 200 honkballertjes met hun coaches en ouders naar HCAW voor een dag vol met wedstrijdjes, spellencircuit en veel lol.

BeeBall is de voorloper van het echte honk- en softbal en is ontwikkeld om de allerjongste spelers en speelsters te laten kennismaken met deze sport. BeeBall is een leuk, stoer en flitsend spel waarbij beweging, teamgeest en sportiviteit vooropstaan. Door kleine teams en eenvoudige spelregels worden kinderen volledig in het spel betrokken en zijn zij volop in beweging. Zo raken ze snel vertrouwd met slaan, gooien en vangen. BeeBall kan bij HCAW gespeeld worden door kinderen in de leeftijd van vijf tot en met tien jaar.

Het toernooi wordt om 10.00 uur geopend door de zoon en kleinzoon van oud HCAW-voorzitter Jan Kort, waar het toernooi zijn naam aan heeft ontleend. Hierna begint de swingende warming-up door dansschool Jelly Jam Dance uit Naarden. Op het gehele complex worden wedstrijdjes gespeeld. Er is een loterij waar tegen een klein bedrag hele leuke prijzen te winnen zijn, maar er is ook een spellencircuit waar kinderen hun vaardigheden kunnen oefenen onder begeleiding van HCAW-trainers. Om 16.00 uur wordt het toernooi afgesloten met de feestelijke prijsuitreiking aan alle deelnemende teams. Ook kinderen die geen honkbal spelen zijn deze dag welkom. De toegang is gratis.