Martine van Dorst heeft al vele positieve reacties op de app ontvangen.
Martine van Dorst heeft al vele positieve reacties op de app ontvangen. Foto: Bob Awick

Ishipit; laat alles thuis bezorgen

BUSSUM Een handige app op je telefoon. Dat is eigenlijk alles wat nodig is om gebruik te kunnen maken van ishipit, een vernieuwde manier van lokale bezorging.

"Ishipit (I ship it) is een socialdeliveryplatform, waar consumenten, bezorgers (shippers) en lokale ondernemers samenkomen. Door het verbinden van alle partijen op het sociale platform wil ishipit alles lokaal bezorgbaar maken, waarbij de bezorgers een interessante vergoeding kunnen vragen, de consument alles lokaal kan laten bezorgen en de ondernemer de dienst zo kan instellen dat het past bij zijn/haar eigen verdienmodel", vertelt de Bussumse Martine van Dorst.

In juni gaat ishipit van start met een test in Bussum en Naarden om de app te testen en op basis van de resultaten verder te ontwikkelen en uit te breiden naar de rest van Nederland. "In de app kun je zelf aangeven wat je nodig hebt, en waar en hoe laat jij het wil laten bezorgen en door welke bezorger (shipper)."

Aanmelden

Ze legt uit hoe het werkt: "Bij ishipit kan iedereen zich aanmelden als shipper, zonder in loondienst te komen, om opdrachten aan te nemen van mensen uit de buurt wanneer het hen uitkomt. Bezorgers zijn de helden van de nieuwe economie en zij kunnen bij ishipit dan ook zelf hun voorwaarden bepalen. Tijdens de pilot is het de bedoeling dat de tarieven van de meeste bezorgers gelijk zijn, maar na de pilot is eenieder volledig vrij om zijn of haar tarief te bepalen."
Martine heeft vele voorbeelden van hoe ishipit gebruikt kan worden. "Stel dat je nog snel een cadeautje nodig hebt, maar je weet dat na je werk de winkels dicht zijn, dan regel je dat via de app. Of als je een afhaalmaaltijd wilt hebben maar het restaurant geen bezorgservice heeft, roep je de hulp in van een van de shippers. Of wat te denken van dat pakketje dat terug moet naar de webwinkel (en dus pakketpunt) en dat al een week in de gang ligt? Maar ook de ondernemer zelf kan een opdracht plaatsen en zo iets bij een klant laten bezorgen. De app kun je altijd inzetten als helpende hand."
"De komende maanden worden er functionaliteiten ontwikkeld voor de lokale ondernemer. Deze kunnen dan bijvoorbeeld ook hun productaanbod online zetten en meer invloed uitoefenen op door wie ze laten bezorgen, binnen welke afstand en of ze wel of niet bijdragen in de bezorgkosten."
Martine is enorm enthousiast over de app. "Lokale bezorging is iets waarvan ik al heel lang geloof dat het moet werken. Ik werkte als brandmarketingmanager voor een kledingbedrijf en daar zag ik hoeveel onlinebestellingen er waren die allemaal uit grote warehouses gehaald moesten worden. Het kost veel om iets van verder weg te halen en bovendien is het milieubelastend. Ook zien we dat de lokale ondernemers het steeds zwaarder krijgen met alle onlineconcurrentie. Misschien willen ze wel bezorgen, maar zonder alle rompslomp die daarbij komt kijken en zonder daarvoor extra mensen op de loonlijst te zetten. Wel met een grote mate van vrijheid de service goed aan te laten sluiten op de eigen behoeften. De eerste reacties vanuit de middenstand in Bussum zijn dan ook zeer positief."

Alle informatie over de app is te vinden op ishipit.nl.