ViJoS is flink aan het oefenen geweest.
ViJoS is flink aan het oefenen geweest. Foto: C van der Horst

'De taptoe is de afsluiter van ons jubileumseizoen'

BUSSUM Het moet de uitsmijter worden van het jubilieumseizoen. Een taptoe met topkorpsen, lekker eten en natuurlijk gezelligheid. Muziekvereniging ViJos is er, na maanden van voorbereiding, in ieder geval helemaal klaar voor.

Het grootste muziekspektakel vindt plaats op zaterdag 2 juni bij het naburige SDO. "We vieren ons 60-jarige bestaan al een paar maanden", vertelt Elise Meeuwissen van ViJos. "Er komen korpsen uit het hele land." Volgens Elise is het leuk voor taptoe-liefhebbers, maar ook voor mensen die hier nog niet zo mee bekend zijn. Ze ligt een tipje van de sluier op: "We hebben een vernieuwd eet-, luister- en kijkconcept en hebben al heel veel enthousiaste reacties ontvangen."

Na 60 jaar een nieuwe naam

Niet alleen een spectaculair feestje moet nog lang de herinnering aan het 60-jarige bestaan vasthouden, ook de nieuwe naam, Show- en Marchingband ViJos, is een markering in de tijd. En naast Jong ViJos is er sinds dit jaar ook ViJos Plus. De in totaal vijf gastkorpsen die op 2 juni bij het feestje van ViJos zijn, komen uit het hele land. Vanuit Sneek is er Advendo, uit Amersfoort komen de 'muzikale collega's' van Juliana en ook het Mijdrechtse VIOS is van de partij.
Ook zijn er uiteraard optredens van Show- & Marchingband ViJoS en Jong ViJoS zelf.

Het feestje van het jubilerende ViJos is op 2 juni bij voetbalclub SDO en begint om 17.00 uur. De toegang is gratis en voor iedereen uit Gooise Meren, jong en oud, muziekliefhebber of niet.