Gemeente helpt meisje spoordrama

BUSSUM Het meisje dat twee weken geleden als bestuurder achter het stuur van de lesauto zat waar een trein op botste waarbij een dode was te betreuren, kan rekenen op alle hulp van de gemeente. Dat zegt burgemeester Han ter Heegde.

De burgemeester heeft na het ongeluk contact gezocht met de jonge Bussumse. "Ik heb haar een brief gestuurd en haar vanzelfsprekend heel veel sterkte gewenst. Je zal het maar meemaken. Mag je net lekker gaan lessen, gebeurt er zo'n drama. Als het meisje op welke manier hulp nodig heeft van de gemeente kan ze op ons rekenen."

Na het ongeluk heeft de burgemeester eveneens gesproken met de weduwe van de omgekomen rijleraar. "Er komt heel veel op haar af, maar ze wordt gelukkig goed opgevangen", vertelt Ter Heegde.


Roep om rotonde op Franse Kampweg

BUSSUM Er moet nog een keer gekeken worden of er een rotonde kan komen op de Franse Kampweg ter hoogte van de Hocras. Dat stellen buurtbewoners en de Fietsersbond Hilversum en Naarden/Bussum. Ze roepen de gemeente op de zaak nog eens onder de loep te nemen.

Belanghebbenden hopen al veel langer op een extra rotonde op het stukje weg, omdat dat volgens hen de verkeersveiligheid ten goede komt. Vooral oversteken voor langzaam verkeer zou enorm verbeteren. De belanghebbenden hebben dat meerdere keren te kennen gegeven aan de provincie Noord-Holland, dat de N236 beheert en aanpakt. De provincie leek open te staan voor de suggesties van de bewoners, maar Gedeputeerde Staten besloot onlangs dat de een miljoen euro, die de rotonde moet gaan kosten, te duur vindt. Alleen het groot onderhoud aan de weg wordt nu gedaan.