Ontlading bij NVC: de titel lonkt.
Ontlading bij NVC: de titel lonkt. Foto: NVC

Titel lonkt voor NVC, BFC naar play-offs

NAARDEN NVC staat aan de vooravond van het kampioenschap. De Naarders kunnen, na de 3-0 zege zondag tegen Elinkwijk, komend weekend de titel veiligstellen en promoveren naar de eerste klasse.

NVC was zondag veel te sterk voor de Utrechters en troefde de tegenstander op alle fronten af. Er was maar één ploeg die aanspraak maakte op de zege. NVC kwam na net wat meer dan een kwartier spelen op voorsprong door een treffer van Tom Beekman. NVC bleef daarna geconcentreerd spelen en leek voor rust nog op 2-0 te komen. De goal werd echter onterecht afgekeurd. Na de rust was het al snel wel raak; Donny Day verdubbelde na een voorzet van Beekman de voorsprong. NVC kon daarna verder weglopen. Een doelpunt van Dennis de Loos zorgde voor de 3-0. NVC leek zelfs nog op 4-0 te komen, maar ook deze goal werd afgekeurd.

BFC zeker van play-offs

BFC kan gaan warmlopen voor de play-offs om te promoveren naar de tweede klasse. De derdeklassedebutant van het afgelopen jaar won afgelopen weekend met 0-1 van AH'78 en was daarmee zeker van de tweede plaats. Theoretisch heeft de ploeg nog kans op het kampioenschap. Daarvoor moet er wel komend weekend gewonnen worden van koploper Waterwijk en dan moeten de Almeerders ook de laatste wedstrijd van het seizoen nog punten verspelen.