Foto:

Een uitgelezen boek

Die Deutschen Kolonien

Na de wereldoorlog 1914-1918, precies 100 jaar geleden, raakte Duitsland zijn koloniën kwijt. De koloniën worden in dit grote (29x37x4cm) boek uit 1925 uitgebreid beschreven. Van de tekstschrijvers is Paul Leutwein de belangrijkste. Hij was in 1900 actief in Zuidwest-Afrika (het huidige Namibië) en ijverde tot zijn dood in 1956 voor de teruggave van de koloniën. Na een hoofdstuk over de situatie na de wereldoorlog, waarin Leutwein moppert over de schandelijke behandeling door de overwinnaars, wordt de geschiedenis, land en volk en de economie beschreven. Achtereenvolgens: Togo, Kamerun, Deutsch-Südwestafrika, Deutsch-Ostafrika, Deutsch-Neuguinea, Samoa en het pachtgebied Kiautschou (China).

Modern lettertype (niet gotisch) VIII + 344 bladzijden, met inleiding, teksten met 211 foto's in kleur (zeer bijzonder in 1925), plus 40 grote kleurenfoto's, enkelzijdig op speciaal papier en twee bladen met landkaartjes, die de politieke situatie na de wereldoorlog aangeven. Uitgever Carl Weller, Berlin. Gebonden boek, met goudopdruk en goud-op-snee aan alle drie zijden. Dit antiquarisch boek is in zeer mooie staat!

Wilt u dit boek kopen? Het enige exemplaar is te koop voor 75 Euro. Mail of bel Oosterom: oosteromnc@gmail.com of 035-6914336. Klaas Oosterom verkoopt uitgelezen boeken, die mensen hem schenken. De opbrengst is voor een ontwikkelingsproject van silentwork.org in Mauretanië.