Eerbetoon aan overleden collega.
Eerbetoon aan overleden collega.

Rijscholen rouwen om collega

BUSSUM De rijscholenbranche rouwt om het verlies van Henk Reinink, de rijleraar die vorige week dinsdag tijdens een les om het leven kwam bij het spoordrama aan de Herenstraat. Gisteren (dinsdag) vormden vele rijschoolhouders een erehaag in Eemnes, onderweg naar de laatste rustplaats van Henk in Leusden.

Ongeveer zestig leswagens stonden naast elkaar opgesteld. De leraren voor hun leswagens, sommige met bloemen erop of een rouwvlaggetje. Nadat Henk in een witte auto langs was gereden volgde een applaus. Een laatste eerbetoon aan hun collega.

De rijschoolbranche is erg begaan met hun collega Henk. Ze boden de nabestaanden direct hulp aan. De familie van Henk Reinink ondervindt grote steun van de hartverwarmende reacties van tientallen rijschoolhouders en rijinstructeurs uit het hele land. Dit heeft Henks vrouw Carla via een van de rijschoolhouders laten weten in de speciale WhatsAppgroep. Ze noemt de reacties "lichtpuntjes in deze donkere tijd".
Zowel inwoners van Bussum als mensen uit de rijschoolwereld spreken over een vreselijk ongeluk. Niemand begrijpt goed wat er mis is gegaan. Daar wordt uiteraard dan ook onderzoek naar gedaan. Henk was volgens zijn collega's zeer ervaren, was geliefd en werd gewaardeerd. Hij zal gemist worden.

3