Afbeelding
Foto:

Mariska van der Wal

Verkoopmedewerkster bij Le Perron, 29 jaar

Waar ben je druk mee?
"Naast het werken, studeer ik voor gewichtsconsulent. Ik wil me graag verdiepen in gezonde voeding en een gezonde levensstijl voor iedereen."

Lievelingseten?
"Pasta. Kun je me voor wakker maken. Met veel groente en rode saus of als lauwe pastasalade met biefstukreepjes en rucola. En vers gebakken stokbrood met aioli!"

Wat zou je doen met 100 euro?
"Ik denk de boekenwinkel binnenrennen en de nieuwste thrillers aanschaffen."

En met een miljoen?
"Ik zou heel graag diƫtiek of voedingswetenschappen willen studeren. Omdat ik al een studie heb afgerond, zijn de kosten best hoog! Verder een groter huis en ik wil mijn ouders meenemen naar Amerika waar mijn broertje sinds september woont."

Welk boek ligt er op je nachtkastje?
"'Iene Miene Mutte' van M.J. Arlidge. En 'Ode aan de E-nummers' van Rosanne Hertzberger. Lekker als tegenhanger in de huidige hetze tegen E-nummers."

Ben je sportief?
"Ik loop nu drie jaar hard en ben fan. Vorig jaar hebben wij met de hele familie de Vikingrun (13 km) gedaan. Dit jaar ga ik samen met mijn vader en jongste broertje de Dam tot Damloop (16,1 km) doen."

Wie verdient een pluim?
"Al mijn vrienden en familie. Het afgelopen jaar heb ik het best moeilijk gehad en zij hebben me er echt doorheen geholpen."

Wat weten de meeste mensen niet?
"Dat ik absoluut niet tegen enge films kan."

Een dag de burgemeester?
"Dan maak ik gezonde voeding toegankelijk en zou ik voedselverspilling in de gemeente zo veel mogelijk tegengaan."