Fouten deden SDO afgelopen weekend de das om tegen Hollandia.
Fouten deden SDO afgelopen weekend de das om tegen Hollandia. Foto: Johan van der Geest

SDO dagdroomt al over bekerfinale

BUSSUM Het moet het hoogtepunt worden van het voetbaljaar en zelfs wel een beetje van het afgelopen jaren: de bekerfinale. Want hoe vaak er ook nog wordt gesproken over dat andere hoogtepunt - het halen van de hoofdklasse - hoe uniek kan morgen (donderdag) het winnen van de beker worden. SDO is er klaar voor.

door Sjoerd Stoop

Het is goed te merken dat heel SDO toeleeft naar de bekerfinale tegen de amateurs van Ajax. De supportersbussen staan al klaar om morgen naar Breukelen te vertrekken; er wordt zelfs een heuse bekerfinalesjaal verkocht door de club en voor de laatste training voor de finale gisteravond werden supporters opgeroepen om het team extra te motiveren. Kortom: de bekerfinale moet een spektakel worden en bovenal een kers op de afgelopen jaren toch al rijkgevulde taart.

Slechte generale

Dan de andere kant van het verhaal. Afgelopen zondag stond er nog 'gewoon' een hoofdklasseduel op het programma tegen Hollandia. Dat duel was allesbehalve goed te noemen. SDO moest genoegen nemen met een 2-0 nederlaag. SDO maakte veel fouten. Het was zo erg dat veel ballen amper een medespeler haalden. De tegenstander strafte dat al voor rust af. Na net wat meer dan een kwartier voetballen kwam Hollandia op voorsprong na een fout van SDO. Nog voor het half uur verstreken was volgde een volgende fout en weer een doelpunt. Vlak voor rust leek SDO wat terug te doen. Aanvaller Gerrit Snijders kwam alleen voor de keeper, maar schoot de bal precies in de handen van de sluitpost.

Na rust was SDO wel wakker en trok het meer ten aanval, maar de Hollandia-achterhoede was alert en stond geen doelpunt toe. SDO verloor en staat nu op de achtste plaats. Het voetbaljaar telt de komende weken nog drie duels.

Weer terug naar de bekerfinale van morgen. Het moet dan beter, maar laten we het erop houden dat de nederlaag van afgelopen zondag een 'slechte generale' was. De finale tegen Ajax wordt dus gespeeld op de velden van Breuken. Er wordt afgetrapt om 15.00 uur.