Afbeelding
Foto: Picasa

Een uitgelezen boek

Daar staat mijn huis

"Waar woon je?", riep het jongetje. "Hier rechtdoor en dan links de straat in, aan de kruising, daar staat mijn huis", antwoorde de 91-jarige Hans Keilson in deze autobiografische notities. Deze laatste woorden werd de titel van dit boekje.

De Bussumse arts Hans Keilson verwierf in z'n 100ste levensjaar wereldfaam toen zijn boek 'In de ban van de tegenstander' herontdekt werd en een mooie recensie kreeg in The New York Times Book Review. In 2011 overleed Keilson. In zijn archief werd in 2010 de Duitstalige tekst van dit boekje gevonden, dat Keilson begin jaren 90 had geschreven. Hij vertelt hierin over zijn ouders, zijn kinder-, school- en studietijd in Duitsland. Hij vluchtte naar Nederland in 1936. Hij leefde in de bezettingstijd in de onderduik en deed in de jaren daarna onderzoek naar de trauma's van Joodse kinderen. Zijn ouders kwamen om in de oorlog. Zowel 'Daar staat mijn huis' als 'In de ban van de tegenstander' zijn indrukwekkende boeken.

Wilt u dit boek kopen? Beide titels zijn te koop voor 10 Euro. Mail of bel Oosterom: oosteromnc@gmail.com of T 035-6914336. Klaas Oosterom verkoopt uitgelezen boeken, die mensen hem schenken. De opbrengst is voor een ontwikkelingsproject van silentwork.org in Mauretaniƫ.