De lesauto na het ongeluk. De leerlinge kon zich bevrijden, de rijinstructeur overleed ter plaatse.
De lesauto na het ongeluk. De leerlinge kon zich bevrijden, de rijinstructeur overleed ter plaatse. Foto: Bastiaan Miché

Drama op spoor Herenstraat

BUSSUM Een drama dinsdag op de spoorwegovergang aan de Herenstraat. Een trein botste daar even na elf uur op een lesauto. De rijinstructeur overleefde het ongeval niet.

door Sjoerd Stoop

De auto stond nog half op het spoor op het moment dat de intercity vanuit Hilversum naderde. De treinmachinist toeterde nog om de bestuurder van de auto te waarschuwen. Dat bleek tevergeefs, de auto kon niet meer wegkomen. De machinist remde uit alle macht, maar kon de aanrijding met geen mogelijkheid voorkomen. De auto werd meegesleurd en kwam verderop zwaar beschadigd tot stilstand. De bestuurster van de auto, een leerling, kon zichzelf op tijd redden. De rijinstructeur overleed ter plaatse. De leerlinge was totaal in shock.

De passagiers van de trein bleven ongedeerd, maar waren vanzelfsprekend erg geschrokken. Een van de passagiers laat weten dat vooral de harde knal veel indruk maakte. "Het ging heel hard, we schrokken allemaal. Je merkte daarna dat een paar mensen eerst verbaasd om zich heen keken. Anderen reageerden erg emotioneel. Er begonnen ook kinderen te huilen. Vreemd om mee te maken."

Na het ongeluk heeft het treinverkeer een groot deel van de dag stilgelegen. De passagiers konden na anderhalf uur hun reis vervolgen. De toedracht van het ongeval wordt nog onderzocht.